Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

Με στόχο την υγειονομική ετοιμότητα του ΕΣΥ σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 29 Μαρτίου, Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στο Νοσοκομείο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», υπό τον γενικό συντονισμό του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, κου Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου.
Σκοπός της Άσκησης ήταν η δοκιμή του Σχεδίου Εκκένωσης Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ», ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. Πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του Νοσοκομείου χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία του καθώς επίσης και δοκιμή λειτουργίας του ειδικού θαλάμου απομίανσης.
Στην Άσκηση εκτός του ιατρονοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου, συμμετείχαν επίσης με μεγάλο αριθμό προσωπικού η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ με το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών και ο ΟΑΣΠ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων