Έκθεση του Τάκι στου Ζόναρς για την ενίσχυση των Γιατρών χωρίς Σύνορα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκθεση του Τάκι στου Ζόναρς για την ενίσχυση των Γιατρών χωρίς Σύνορα

Έκθεση με τίτλο «Ο Τάκις για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», μια σειρά μοναδικών έργων εμπνευσμένων από τη σειρά «Μαγνητικοί Τοίχοι - 4η Διάσταση» του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Τάκι, πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι τις 5 Ιουνίου 2017 στο ιστορικό καφέ-ζαχαροπλαστείο της Αθήνας «Ζόναρς» (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου), για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
«Ο Τάκις έχει δωρίσει εδώ και πολύ καιρό τα συγκεκριμένα έργα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης. «Η ιδέα μας ήταν να κάνουμε για πρώτη φορά άνοιγμα σε ένα κοινό, το οποίο δεν είναι παραδοσιακά δικό μας. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, αλλά θέλουμε με αυτούς τους ανθρώπους να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας, να γίνουν πρέσβεις μας».
Καλλιτεχνική φύση με οξύ επιστημονικό πνεύμα, ο Τάκις διακρίνεται εδώ και δεκαετίες για την πρωτότυπη προσέγγιση της τέχνης μέσα από την επιστήμη, αποδίδοντας στα έργα του τη δυναμική των μαγνητικών πεδίων. Τα είκοσι περίπου έργα, που εκτίθενται, είναι σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις. Το καθένα αποτελείται από ελάσματα ή και σιδερένιες βέργες, τα οποία συγκρατούνται από μαγνήτες, κρυμμένους πίσω από τον καμβά.
«Η σημερινή υποστήριξή μου στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα συνδέεται άμεσα με το παρελθόν μου», επισημαίνει ο Τάκις, σε σχετική ανακοίνωση. «Η μητέρα μου κατατάχθηκε σαν εθελόντρια βοηθός τραυματιοφορέα στον Ελληνοαλβανικό Πόλεμο το 1940, αφήνοντας πίσω τα εφτά της παιδιά για να βοηθήσει τους συμπολίτες της στην πρώτη γραμμή. Εμείς τα παιδιά της, παρότι παραπονιόμασταν επειδή δεν την είχαμε κοντά μας, τη θεωρούσαμε ηρωίδα. Όπως ήρωες θεωρώ και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, γιατί ο δικός τους αγώνας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που υποφέρουν ανά τον κόσμο, είναι χωρίς σύνορα. Μέσα από αυτή την πράξη μου αυτή, τιμάω κατά κάποιο τρόπο τη μητέρα μου και αυτούς τους ηρωικούς γιατρούς».
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων