Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE, αναφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE, αναφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ

Ο κ. Μπερσίμης, κατά την παρουσίασή του στο συνέδριο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE ανέφερε ότι «η ανασυγκρότηση του οργανισμού βασίστηκε σε ένα τριετές πλάνο. Στόχος ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη».

Υπάρχουν δύο πυλώνες οι οποίοι καλύπτουν την κοινωνική ασφάλιση: ο ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ. Έχει γίνει στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και σκοπεύουμε μέσα από τη βελτίωση των οικονομικών του οργανισμού σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δαπανών να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Θέλουμε να πετύχουμε εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, φαρμακευτική περίθαλψη, πρόσβαση των πολιτών σε ιατροτεχνολογική καινοτομία και περιορισμό της προκλητής ζήτησης. Το 2016 τα οικονομικά του οργανισμού ήταν καλύτερα από το 2015 ενώ το 2017 μέχρι σήμερα δείχνει καλύτερο από το 2016. Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ έχει υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά 35%.

Εκτιμάται ότι στο τέλος του 2017 θα υπάρξει 200 εκατ. όφελος για τον Οργανισμό, ο οποίος αποζημειώνει μέχρι σήμερα 25.000 παρόχους, οι οποίοι προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να ανέλθουν σε 35.000.

Αναφερόμενος στις δράσεις εν εξελίξει του Οργανισμού, μίλησε για διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, οικονομική διευκόλυνση του πολίτη μέσω της προμήθειας του αναγκαίου για την υγεία του, χωρίς προπληρωμή από τον ίδιο και αναμονή για την αποζημίωση, καθώς και τη δημιουργία νέων συμβάσεων για τους παρόχους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή παραμένει η έλλειψη προσωπικού καθώς μόλις 1400 άνθρωποι εργάζονται μόνο στο Οργανισμό για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Σε ερώτηση που τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ αναφορικά με τον ορίζοντα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων του 2017, ο κ. Μπερσίμης τόνισε την πρόθεση για συνέπεια απέναντι στους προμηθευτές, ενώ υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στον έλεγχο των δαπανών. 

Σε ερώτηση του medlabnews.gr για το πώς γίνεται να αυξάνουν οι δαπάνες την στιγμή που οι ασθενείς έχουν ελαχιστοποιήσει την προσέλευση τους σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ο κ. Μπερσίμης δεν απάντησε. Είπε όμως ότι ψάχνοντας από τα δεδομένα που συλλέγονται στον οργανισμό εντοπίστηκαν 1000 γιατροί που είχαν παραβατική συμπεριφορά και κλήθηκαν σε απολογία.

Επίσης, είπε ότι έχουμε μεγάλους αριθμούς ασφαλισμένων και παρόχων και γι’ αυτό συνεχίζουμε τη διαδικασία της τελικής εκκαθάρισης.

Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση με τους παρόχους υγείας και μειώνουμε την προκλητή ζήτηση υγείας και προχωρούμε στη σταδιακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλες τις υπηρεσίες του οργανισμού. Οι νέες συμβάσεις με τους παρόχους γίνονται ηλεκτρονικά και διευκολύνεται τόσο ο πάροχος που δεν χρειάζεται να πληρώνει, όσο και ο ασφαλισμένος που δεν χρειάζεται πλέον η φυσική του παρουσία σε πολλές διαδικασίες.


«Οι υπηρεσίες του οργανισμού γίνονται καλύτερες και αντιμετωπίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων