O Yπουργός Υγείας στο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

O Yπουργός Υγείας στο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE

«Στην Ευρώπη μετά το BREXIT βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με πολλές πολιτικές συγκρούσεις.
Στην χώρα μας θέλουμε να κλείσουμε σύντομα την εκκρεμότητα της αξιολόγησης» δήλωσε ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθος στο συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE και συνέχισε:
Οι αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία είναι αδιαμφισβήτητη. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας προκάλεσε κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας. Η κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών νομοθετήθηκε για την άρση αυτών των ανισοτήτων.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την υγεία καταγράφεται μία αντιστροφή της αρνητικής τάσης του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία από το 4,7% του ΑΕΠ το 2014 πήγαμε στο 6,2% για το 2015 και το 2016.
Τελευταία έγινε μεγάλη συζήτηση για τη φαρμακευτική πολιτική. Η μέχρι τώρα πολιτική ήταν αδιέξοδη.
«Τώρα μπορούμε να συμφωνησουμε με τους δανειστές μας ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για το χώρο του φαρμάκου. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες θα καταλήξουμε σε μία κοινά αποδεκτή λύση με τους θεσμούς» τόνισε ο κ. Ξανθός.
Μέσα στο 2017 θα κάνουμε βήματα για ένα αξιόπιστο μηχανισμό αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας που λείπει από τη χώρα μας και να θεσπίσουμε ένα δικαιότερο σύστημα τιμολόγησης και αποζημίωσης των νέων φαρμάκων, ενώ παράλληλα πρέπει να αυξηθεί η διείσδυση των γενοσήμων.
«Οι Κασσάνδρες της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας θα διαψευστούν. Η Ελλάδα είναι μία χώρα υγειονομικά ασφαλής» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Οι παλιές παθογένειες ναρκοθέτησαν το σύστημα υγείας. Κινηθήκαμε στην κατεύθυνση στην ηθικοποίηση και αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας. Οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν ανθρωποκεντικό χαρακτήρα που να ανταποξρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της χώρας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων