ΠΦΣ: Απαράδεκτη και φορομπηχτική η ρύθμιση για το νέο χαράτσι των ελεύθερων επαγγελματιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΦΣ: Απαράδεκτη και φορομπηχτική η ρύθμιση για το νέο χαράτσι των ελεύθερων επαγγελματιών

Απαράδεκτη και φορομπηχτική χαρακτηρίζει την προωθούμενη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη νέα ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται  νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κ. Αχτσιόγλου να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Έφη Αχτσιόγλου.

Θέμα: «Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών»

Κυρίε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, νέα ρύθμιση με την οποία η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από το νέο τρόπο υπολογισμού. Έτσι, αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Αν πράγματι ισχύουν τα ανωτέρω, η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και φορομπηχτική. υποχρεούστε δε όπως άμεσα την ανακαλέσετε. 
Είναι σαφές ότι αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.
Με εκτίμηση

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                       
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων