Τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων καταγράφεται παγκοσμίως | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων καταγράφεται παγκοσμίως

Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως περισσότερους αναισθησιολόγους, καθώς ο αριθμός τους δεν επαρκεί, πράγμα που έχει συνέπειες για περίπου πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι μένουν χωρίς πρόσβαση σε ασφαλή και προσιτή χειρουργική φροντίδα, όταν την χρειάζονται.
Αυτό προκύπτει από ένα νέο online «Παγκόσμιο Χάρτη Αναισθησιολογίας» που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εταιρειών Αναισθησιολόγων (WFSA), σε σχετική εκδήλωση στη Γενεύη.
Σε πολλές χώρες οι αναισθησιολόγοι δεν ξεπερνούν τους πέντε ανά 100.000 κατοίκους, καθώς, όπως τονίζεται, συνήθως δίνεται χαμηλή προτεραιότητα στην ανάπτυξη της αναισθησιολογίας, σε σχέση με τη χειρουργική.
Η έκθεση επισημαίνει όχι μόνο την τεράστια διεθνή έλλειψη αναισθησιολόγων, αλλά και τις μεγάλες ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών. 
Με ένα πληθυσμό σχεδόν 11 εκατομμυρίων, η χώρα μας διαθέτει περίπου 1.300 αναισθησιολόγους και 10.000 χειρουργούς. Η αναλογία (πυκνότητα) των αναισθησιολόγων στο γενικό πληθυσμό είναι σχεδόν 12 αναισθησιολόγοι (συγκεκριμένα 11,87) ανά 100.000 κατοίκους.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων