Ελλείψεις και συνεχιζόμενα προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Σαμοθράκης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ελλείψεις και συνεχιζόμενα προβλήματα στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Σαμοθράκης


Τις συνεχιζόμενες σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, φέρνει το Ποτάμι στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς προς τον Υπουργό Υγείας.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπως ο Διευθυντής του Π.Ε.Δ.Υ-Κέντρου Υγείας, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, επισημαίνουν με έγγραφά τους, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό ιατρικού προσωπικού. Η κατάσταση αυτή καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των εφημεριών, ενώ θέτει σε κίνδυνο και τις διακομιδές ασθενών προς το Π.Γ.Ν. Έβρου. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με μετακινήσεις ιατρών από άλλες υγειονομικές μονάδες και προτείνεται η άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών και επικουρικών θέσεων.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ρωτά τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επίλυση της προβληματικής κατάστασης στο Κ.Υ. Σαμοθράκης και συγκεκριμένα για τη στελέχωσή του με επαρκές ιατρικό προσωπικό, εν όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου. Επίσης, ζητά ενημέρωση για την πορεία και τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί από πλευράς του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των υλικοτεχνικών προβλημάτων, τα οποία εμφανίζονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στο Κέντρο Υγείας. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων