Δελτίο Τύπου για την λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δελτίο Τύπου για την λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου

Στη Ζάκυνθο, σήμερα Τετάρτη 03.05.17, αφίχθη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης , με ομάδα χειρουργών και νοσηλευτών από το Γ.Ν.Μεσσηνίας-Ν.Μ. Κυπαρισσίαςκαθώς και ενόςαναισθησιολόγου από το Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα». Οι ανωτέρω, σε συνεργασία με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργικού και του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου  , πραγματοποίησαν τρεις επεμβάσεις γενικής χειρουργικής. Επίσης την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή στην αίθουσα της μαίευσης με επικεφαλής τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Όλες οι ως άνω επεμβάσεις έλαβαν χώρα, χρησιμοποιώντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το σύνολο των  εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, με χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων, όπως αυτός είχε παραδοθεί πλήρως από τις 08.03.17. Έκτοτε η Διοίκηση ανέλαβε όλες τις διοικητικές ευθύνες για την ουσιαστική επανέναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων , με σειρά πράξεων της,  η ορθότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε και από το τελευταίο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπ. Υγείας , υπό της κας Κωστοπαναγιώτου, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, χωρίς καμία παρατήρηση. Επισημαίνεται δε, ότι ακόμα και μετά την έκδοση του πορίσματος , δεν υπεβλήθη καμία γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ως όφειλε, αντίθετα ακολουθήθηκε η γνωστή μέχρι σήμερα  τακτική της διασποράς ψευδών ειδήσεων και η μη ανάληψη ευθύνης.
Περαιτέρω σημειώνεται ότι η Διοίκηση αντιμετώπισε σε όλο αυτό το διάστημα , τις ατεκμηρίωτες και επιστημονικά απαράδεκτες αιτιάσεις και απαιτήσεις  για παράκαμψη του κεντρικού δικτύου των αερίων, οι οποίες οδήγησαν  στην απαξίωση και στην υπονόμευση του Νοσοκομείου, παρεμποδίζοντας τη διενέργεια ακόμα και απλών  χειρουργικών επεμβάσεων , θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές ασθενών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και χθες , η Επιστημονική Επιτροπή του Υπ. Υγείας αντιμετωπιζόταν σαν «εγκάθετη σε εντεταλμένη υπηρεσία  προκειμένου  να εκδώσει προαποφασισμένο πόρισμα». (δηλώσεις και ψήφισμα της εκδήλωσης της 26.04.17 των εκπροσώπων του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου).
Με τη σημερινή εξέλιξη καταρρίφθηκε το πεντάμηνο αφήγημα της απαξίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και του κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό, και καθιστά υπόλογους απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε αρμόδια Αρχή αυτούς που πρωτοστάτησαν και υποστήριξαν για ιδιοτελείς σκοπούς αυτό το εγχείρημα.
Η αμφισβήτηση και η απαξίωση του Νοσοκομείου, εκ των πραγμάτων έλαβε τέλος.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ. ΤΣΑΡΙΔΟΥ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων