Η υψηλότερη αναλογία γιατρών – ασθενών στη Θεσσαλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η υψηλότερη αναλογία γιατρών – ασθενών στη Θεσσαλία

Για το Νοσοκομείο Τρικάλων
Τον λιγότερο αριθμό ειδικευμένων ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ταυτόχρονα με την υψηλότερη αναλογία γιατρών προς ασθενείς, καταγράφει το Νοσοκομείο Τρικάλων σε επίπεδο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας.

Τα επίσημα στοιχεία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, σύμφωνα με τα οποία η αναλογία γιατρών και νοσηλευθέντων είναι ένας προς 376, με τους υπηρετούντες γιατρούς να είναι 61. Αντίστοιχα, η ιατρική δύναμη των ειδικευμένων γιατρών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι 67, στο Νοσοκομείο Βόλου 88, στο Νοσοκομείο Λάρισας 91, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 160 και στο Νοσοκομείο Λαμίας 69, το οποίο και υπάγεται στην ευθύνη της 5ς Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Ιδιαίτερα αισθητή είναι η διαφορά στην αναλογία μεταξύ ιατρών και νοσηλευθέντων στα προαναφερόμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με την καλύτερη εικόνα να παρουσιάζει το Νοσοκομείο Λαμίας με έναν γιατρό ανά 253 νοσηλευόμενους και στη Θεσσαλία το Νοσοκομείο Λάρισας με έναν γιατρό ανά 295 νοσηλευόμενους. Ακολουθεί το Νοσοκομείο Βόλου με αναλογία ένα προς 305, το Νοσοκομείο Καρδίτσας με ένα προς 330 και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με έναν γιατρό για κάθε 358 νοσηλευόμενους.
ert.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων