Πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται φέτος στη Χίο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται φέτος στη Χίο

Ένα νέο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στο νησί της Χίου. Από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου, μια πληθώρα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών θα συμπράξει σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε όλο το νησί, παρουσιάζοντας συναυλίες, σύγχρονο μουσικό θέατρο, έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Πίσω από τη διοργάνωση αυτή, που αντίστοιχή της δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο νησί, βρίσκεται το όραμα δύο Χιωτών, νέων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται μόνιμα στη Γερμανία.
Η βιολονίστα Όλγα Holdorff ? Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, καλλιεργούσαν στο μυαλό τους εδώ και μια δεκαετία περίπου, την ιδέα ενός φεστιβάλ που θα ντύσει μουσικά τη «Μυροβόλο» των παιδικών τους αναμνήσεων, με τα διάσημα σε όλο τον κόσμο Μαστιχοχώρια, τους λαβυρινθώδεις μεσαιωνικούς οικισμούς, τους ατμοσφαιρικούς ναούς, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις γραφικές πλατείες, τους ευωδιαστούς κάμπους με τα εσπεριδοειδή και τις μοναδικές εναλλαγές του χιώτικου τοπίου. Η ιδέα αυτή, με το πέρασμα των χρόνων ωρίμασε, και ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια να παίρνει μορφή μέσα από μεμονωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές, σε συνεργασία με τα σχολεία του νησιού.
Η μεγάλη ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός και το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόσμου που συμμετείχε, αγκάλιασε και στήριξε με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές, έδωσαν σταδιακά την ώθηση για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης. Κάπως έτσι, προέκυψε το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, ένα διεθνές φεστιβάλ, που έρχεται καθόλου τυχαία σε αυτή τη χρονική συγκυρία, σαν ένδειξη σεβασμού, ευγνωμοσύνης, αλλά και μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους τους κατοίκους του νησιού, μόνιμους και μη. Αξίζει να σημειωθεί, πως το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή (Αύγουστος) και τη χειμερινή (Νοέμβριος), με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε  εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και μαθητές.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων