Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να αποτρέψει την απαξίωση των Ιατρικών Συλλόγων και θα αγωνιστεί για να παραμείνει ηχηρή η φωνή του ιατρικού σώματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να αποτρέψει την απαξίωση των Ιατρικών Συλλόγων και θα αγωνιστεί για να παραμείνει ηχηρή η φωνή του ιατρικού σώματος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επανέρχεται εκφράζοντας την αντίθεσή του στο Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων καθώς οδηγεί σε υποβάθμιση και απαξίωση τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, με στόχο τη φίμωση και τον έλεγχό τους από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Παρά το γεγονός ότι αναμέναμε απάντηση στην κριτική που ασκήσαμε από το υπουργείο Υγείας είδαμε με έκπληξη και απογοήτευση την ηγεσία του ΠΙΣ -δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου - να σπεύδει να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική, εις βάρος του ιατρικού σώματος.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας έχουν κατά επανάληψη εκφράσει αντιρρήσεις στον συγκεντρωτισμό του ΠΙΣ, ο οποίος μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι γίνεται εκ του πονηρού εξυπηρετώντας προσωπικές επιδιώξεις, εις βάρος των συμφερόντων του ιατρικού σώματος.

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ – όπως για παράδειγμα η έκδοση πιστοποιητικών -αποτελεί καταστατική εκτροπή καθώς ο ΠΙΣ αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, με μέλη Συλλόγους. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο ΠΙΣ δεν κατόρθωσε εδώ και έξι και πλέον έτη να υλοποιήσει νομοθετική ρύθμιση που τον κατέστησε αρμόδιο για την έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος των ιατρών. Είναι σαφές ότι μόνος στόχος είναι η αποδυνάμωση και η απαξίωση των Ιατρικών Συλλόγων.

Η διατήρηση της ρύθμισης του Βασιλικού Διατάγματος που προβλέπει την επικοινωνία των Ιατρικών Συλλόγων με τους φορείς μέσω του ΠΙΣ, αποτελεί μια ανενεργή, αναχρονιστική, παράλογη και αντιδημοκρατική προσέγγιση, η οποία ουδέποτε στην πράξη υιοθετήθηκε, με εξαίρεση την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στην πραγματικότητα δημιουργεί εμπόδια στην άμεση εξυπηρέτηση των ιατρών.

Παράλληλα αποτελεί πρόσχημα για τη φίμωση των Ιατρικών Συλλόγων και την απαξίωσή τους από την πολιτική ηγεσία, όπως έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα που η κυβέρνηση νομοθέτησε λαίλαπα μέτρων εναντίον του ιατρικού σώματος, χωρίς να συνομιλεί με εκπροσώπους του, με αποκλειστικό και ασφαλή χειροκροτητή τον ΠΙΣ.

Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι οι εκπρόσωποί του απεχώρησαν από την Επιτροπή που επεξεργάστηκε τον εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας καθώς δεν έγινε δεκτή η παρουσία του νομικού εκπροσώπου του Συλλόγου. Μάλιστα ο ΠΙΣ συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα του ΙΣΑ, για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης.

Ακόμη διερωτόμαστε σε τι αποσκοπεί η αντισυνταγματική ξαφνική παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων ενώ μάλιστα έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα δώσει μάχη για να παραμείνει ηχηρή η φωνή των ιατρών και δεν θα επιτρέψει να αλωθεί το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα από προσωπικές φιλοδοξίες που υπηρετούν μια σοβιετικού τύπου κυβερνητική πολιτική, επικίνδυνη για τον ιατρικό κόσμο και τη Δημόσια υγεία.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων