Η οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ είναι πάρα πολύ καλή πλέον | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ είναι πάρα πολύ καλή πλέον

«Ο ΕΟΠΥΥ είναι σε μία οικονομική κατάσταση που δεν έχει σχέση με το παρελθόν, είναι πάρα πολύ καλή πλέον» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναστολή μερικώς της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, κυρίως, για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη.
«Πρόκειται για αναλώσιμα τα οποία κάποιες φορές εκτινάσσουν το κόστος αδικαιολόγητα και χρειάζεται να γίνονται έλεγχοι. Οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί και οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι προσεκτικοί στον έλεγχο αυτό και, γι' αυτό, υπάρχει και μία μικρή καθυστέρηση, λόγω και του ότι ο ΕΟΠΥΥ, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε ενισχυθεί με το προσωπικό που χρειάζεται» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι, ήδη, έχει προγραμματιστεί να μεταφερθεί προσωπικό από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κοντά στους 50 υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν ελέγχους, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχων και να γίνουν αυτές οι πληρωμές. «Έχουμε καταβάλει, επίσης, το σύνολο των εισφορών που πρέπει να καταβληθούν προς τον ΕΟΠΥΥ. Από τις αρχές του έτους, δεν οφείλονται εισφορές, όπως στο παρελθόν. Έχουμε επάρκεια χρημάτων. Θα το καλύψουμε το πρόβλημα αυτό πολύ σύντομα» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν αδιαφορεί, αντιθέτως είναι υπέρ μίας λύσης για το εν λόγω ζήτημα.
Ο κ. Πετρόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι, όπως τόνισε, με το αγγελιόσημο δεν πλήρωναν ποτέ εισφορές. Με την κατάργηση, όμως, του αγγελιοσήμου, πρέπει να πληρώνουν εισφορές, όπως και οι άλλοι εργοδότες. «Αφού λένε ότι πλήρωναν τόσα πολλά εκατομμύρια για τους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά μέσα, καλούνται τώρα να πληρώσουν τουλάχιστον ένα μικρό ποσό σε σχέση με εκείνο που έλεγαν ότι πλήρωναν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτιμώντας ότι οι εργοδότες θα ανταποκριθούν σε αυτήν την υποχρέωση.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων