Αποσύρει ο Υπουργός Υγείας την διάταξη για τα νοσοκομειακά φάρμακα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποσύρει ο Υπουργός Υγείας την διάταξη για τα νοσοκομειακά φάρμακα


Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ενοποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα νοσοκομειακά φάρμακα (και συνεπώς οι αντίστοιχες υπερβάσεις των δαπανών του) με τον προϋπολογισμό των εξωνοσοκομειακών φαρμάκων - διατάξη που περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ - ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε πως προτίθεται τελικά να την αποσύρει, όπως ζητούσαν οι φαρμακευτικές.
Ανακοίνωσε ωστόσο, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι θα γίνει διαβούλευση με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, σημειώνοντας εντούτοις πως είναι ένα θέμα που μένει να διευθετηθεί.
Όπως αναφερόταν στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τις ξένες φαρμακευτικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όσο και από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, θα ήταν κοινές οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τα νοσοκομειακά φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία του με τον προϋπολογισμό των εξωνοσοκομειακών φαρμάκων, και αυτό για λόγους απλούστευσης των διαδικασιών και ενιαίας αντιμετώπισης των δαπανών φαρμάκων που βαρύνουν άμεσα τον Οργανισμό. Η διάταξη αυτή θα είχε αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017.
Σύμφωνα με τις φαρμακευτικές, η δαπάνη για τα νοσοκομειακά φάρμακα, τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι σχεδόν διπλάσια από τις αρχικές προβλέψεις, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να επιβαρύνονταν φέτος με επιπλέον 65 εκατ. ευρώ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων