Κλείνει η υπόθεση Novartis με συμβιβασμό στις ΗΠΑ. Άπρακτοι γύρισαν οι εισαγγελείς

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

Google +

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

21/11/17

Κλείνει η υπόθεση Novartis με συμβιβασμό στις ΗΠΑ. Άπρακτοι γύρισαν οι εισαγγελείς

Ομάδα εισαγγελέων με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη    Τουλουπάκη πήγαν στις ΗΠΑ για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για το σκάνδαλο της NOVARTIS και να ενημερωθούν για τα στοιχεία που έχουν οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το FBI, το οποίο ξεκίνησε έρευνα πριν από μερικά χρόνια, για την τακτική της φαρμακευτικής εταιρείας και τις παράνομες μεθόδους διείσδυσης στις αγορές.
Kατευθύνσεις ώστε να οδηγηθούν ένα βήμα - καθοριστικό πιθανόν - πιο κοντά στην πλήρη διαλεύκανση της έρευνας για τις μεθόδους (δωροδοκίες και χρηματισμούς) της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στη χώρα μας αλλά και εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα σε κάποιες περιπτώσεις, συνάντησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες εισαγγελείς που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν επιπλέον στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε άρνηση των Αμερικανών να δώσουν στους Έλληνες εισαγγελείς τους μάρτυρες που βοήθησαν την έρευνά της, καθώς τα στοιχεία τους θα μείνουν για πάντα επτασφράγιστο μυστικό.  Πρόκειται για - κατ αρχήν -δυο πρώην στελέχη της εταιρίας που υπηρετούσαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να προσφύγουν στις αμερικάνικες αρχές και να καταθέσουν στοιχεία για σειρά δωροδοκιών προς Έλληνες γιατρούς και άλλα πρόσωπα ώστε να φαρμακοβιομηχανία να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά. 
Η – κατ’ αρχήν - άρνηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η υπόθεση μπορεί να κλείσει για τις ΗΠΑ με συμβιβασμό με τον ελβετικό κολοσσό και οι μάρτυρες να αποκτήσουν ασυλία. Αυτό μπορεί να αφορά και τρίτο μάρτυρα που φέρεται να θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και να δώσει στοιχεία στις Αμερικανικές αρχές. Το πρόσωπο αυτό χαρακτηρίζεται "κλειδί" και φέρεται να έχει στην διάθεση του e-mails, έγγραφα και πληροφορίες από εσωτερικές ενημερώσεις, τα οποία έχει... προσφέρει στην αμερικανική έρευνα για την υπόθεση. Πάντως δικαστικές πηγές υποστηρίζουν, ότι η Αμερική θα δώσει κατευθύνσεις στην Ελλάδα για το πώς θα χειριστεί από εδώ και πέρα την έρευνα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει στοιχεία και από τους καρπούς που έχει βγάλει η ελληνική δικογραφία. 

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να πάρει στα χέρια της ντοκουμέντα που θα την βοηθήσουν να αποκαλύψει εάν και ποιοι γιατροί είχαν δωροδοκηθεί -όπως φέρεται να λένε, που έχουν ήδη καταθέσει στην αμερικανική Δικαιοσύνη-τόσο από δημόσια νοσοκομεία όσο και ιδιώτες γιατροί. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR