ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΕΠΑΠ: Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου. Το Μέλλον στην Αποκατάσταση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΕΠΑΠ: Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου. Το Μέλλον στην Αποκατάσταση

Ο σημαντικός ρόλος των αξιολογήσεων, των καινοτόμων παρεμβάσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, η μεθοδολογία ένταξης στην πρώιμη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, και ο ρόλος των γονέων στα ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ συνθέτουν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου, που θα παρουσιαστούν από έγκριτους Έλληνες και τους ξένους προσκεκλημένους Επιστήμονες Dr Maria Delivoria-Papadopoulos και Dr Mijna Hadders -Algra

9 -10 Μαρτίου 2018
ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση,
«Η Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη Υψηλού Κινδύνου είναι Το Μέλλον στην  Αποκατάσταση και αυτό πρεσβεύει το Επιστημονικό Συνέδριο που οργανώνει, φέτος η ΕΛΕΠΑΠ -Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων ,  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γιορτάζοντας τα  80 χρόνια συνεχούς προσφοράςπανελλαδικά στα παιδιά με κινητική αναπηρία.  
Η θεματολογία επιχειρεί να συνδυάσει τις σύγχρονες θεωρίες της νευροπροφύλαξης και  νευροπλαστικότητας, τις επιδράσεις των γενετικών και  επιγενετικών παραγόντων, του πόνου και της γονεικής επαφής στις  ΜΕΝΝ,  τις μεθόδους πρώιμης ανίχνευσης, καθώς και  τις νέες θεραπείες  της πρώιμης ολοκληρωμένης παρέμβασης - αποκατάστασης κατά το πρότυπο του ICF.  
Το συνέδριο απευθύνεται σε νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, φυσιάτρους, παιδιάτρους, θεραπευτές, ειδικούς ψυχικής υγείας,  παιδαγωγούς,  νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες υγείας,  με την ελπίδα, μέσω της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης, να συμβάλλουν  στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας και στην προώθηση της  πρώιμης παρέμβασης για τη βελτίωση της  ποιότητα ζωής και την  ένταξη των βρεφών υψηλού κινδύνου στη σχολική κοινότητα.
Ο σημαντικός ρόλος των αξιολογήσεων,  των καινοτόμων παρεμβάσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, η μεθοδολογία ένταξης στην πρώιμη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, και ο ρόλος των γονέων  στα ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ  συνθέτουν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου, που θα παρουσιαστούν από έγκριτους Έλληνες και τους ξένους προσκεκλημένους Επιστήμονες Dr Maria Delivoria-Papadopoulos και Dr MijnaHadders -Algra
ΧΟΡΗΓΟΙ –ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Ευχαριστούμε τους:
EUROTC, Ορθοπεδικός Κόσμος:ΚΥΦΙΔΗΣ, Rehab Care, ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ: Κέντρο Τεχνικής Ορθοπεδικής, Lilly Φαρμασερβ, ION





Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων,www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν τουςπροσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. 
Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα,  που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά  και τις οικογένειές τους περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για  την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.
Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η  ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα,  η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών  δυσκολιών που  αντιμετωπίζουν οι οικογένειες  και της  αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη. 
Τα παιδιά  και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής,  σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και  κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά  στην ευαισθητοποίηση  και στην αποδοχή της  ελληνικής κοινωνίας. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων