Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας
Η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτουν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζης τίναξε στον αέρα την προανακριτική επιτροπή.
Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων αποχώρησαν από την προανακριτική καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση από την επιτροπή ήταν να κληθούν τα 9 εμπλεκόμενα πρόσωπα, αφού ήδη ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους εάν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει στην εις βάθος εξέταση της υπόθεσης.
Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ολοκληρώνει το σχέδιο σκευωρίας και πολιτικής σπίλωσης των αντιπάλων της και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία θα επανέλθει μόνο εάν η επιτροπή αποφασίσει να εξετάσει μάρτυρες και την υπόθεση εις βάθος.
«Είναι πρωτόγνωρο η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένω να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης και η πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξετάσεως της υπόθεσης και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα ,ούτε καν για να τοποθετηθούν επί της ουσίας αλλά μόνο για να τοποθετηθούν επί της αρμοδιότητας της επιτροπής. Είναι ξεκάθαρο για μας ότι αυτό ολοκληρώνει τον σχεδιασμό της σκευωρίας από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμος μάρτυρες γεμάτους από αντιφατικές καταγγελίες, παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη, απήγγειλαν κατηγορίες  και εστησαν κάλπες για να συγκροτήσουν αυτή την επιτροπή, ευρισκόμενοι πλέον μπροστά στα αδιέξοδα τους επιμένουν  στο δρόμο της σπίλωσης των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουμε στην επιτροπή αρνήθηκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε εάν τυχόν η επιτροπή αυτή αποφασίσει να εξετάσει μάρτυρες ,να εξετάσει αποδεικτικά στοιχεία και να κάνει ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης».
Σε δήλωσή του, στο περιστύλιο της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς τόνισε:   
"Σήμερα η κυβέρνηση οδήγησε σε ευθανασία την προανακριτική της Novartis. Είναι απαράδεκτο. Εμείς αποχωρούμε. Δεν θα γίνουμε φόντο και ταπετσαρία σε ένα φτηνό πολιτικό κόλπο. Και κάτι ακόμα. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μας έχει πει τη δική της άποψη για το αν έχει αρμοδιότητα ή όχι η προανακριτική. Αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Είναι φτηνό πολιτικό κόλπο και κρίμα γιατί απ' ότι φαίνεται από το "όλα στο φως" θα πάμε στο "όλα στο σκότος". 
Από την προανακριτική έχει αποχωρήσει ήδη και το ΚΚΕ καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης:
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πρόταση με την οποία καλούσαν ως μάρτυρες μόνο όσους εμπλέκουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ουδέναν άλλο. Το γεγονός αυτό πυροδότησε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης η οποία αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή.


Πηγή: Στον αέρα η προανακριτική για Novartis: Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων