Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής κατάθεσε αγωγή κατά της γραμματέως του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής κατάθεσε αγωγή κατά της γραμματέως του

Προφανώς φοβάται μήπως τελικά καταλήξει ο ίδιος να γίνει το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος στην όλη υπόθεση.

Σε τροχιά δικαστικής σύγκρουσης κινούνται πλέον η εταιρία Novartis και ο πρώην αντιπρόεδρος της Κων/νος Φρουζής την ώρα που όλες οι πλευρές στην έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία τηρούν στάση αναμονής και οπλίζονται με επιχειρήματα. Η δημοσιοποίηση της είδησης πως ο κ. Φρουζής, ο μοναδικός μέχρι σήμερα κατηγορούμενος για την υπόθεση, στράφηκε με αγωγή αξιώνοντας 600.000 ευρώ από την πρώην γραμματέα του (και εξ αντανακλάσεως από την εταιρία) ερμηνεύεται και λογικά και νομικά:
-Κατά αρχήν στην αγωγή που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Θόδωρος Παναγόπουλος και Μιχάλης Φαράντος, ο Κων/νος Φρουζής και συγγενής του, υποστηρίζουν ότι από τους ηλεκτρονικές υπολογιστές της εταιρείας η πρώην γραμματέας του αντιπροέδρου μετέφερε με κωδικός που διέθετε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Οι μεταφορές, σύμφωνα με την αγωγή έγιναν μετά την αποχώρηση του κ. Φρουζή από την Novartis το 2015.
-Η αγωγή στρέφεται κατά της πρώην γραμματέως του, αλλά και της Novartis ως προστήσασας της υπαλλήλου. Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, "ο κύριος ή ο προστήσας (σ.σ  "πρόστηση" είναι ανάθεση της διεξαγωγής μιας υπηρεσίας, με ευθύνη και εξάρτηση από τις οδηγίες του αναθέτοντος) κάποιον άλλο σε μια υπηρεσία ευθύνεται για τη ζημιά που ο υπηρέτης ή ο προστηθείς προξένησε σε τρίτον παράνομα κατά την υπηρεσία του. Ο σκοπό της ως άνω διάταξης θεσπίστηκε για να θεμελιώσει ευθύνη σε βάρος του προστήσαντος ως καθαρή αντικειμενική ευθύνη για αλλότρια πράξη".
Τι δείχνει
Η γραμματέας του Κων/νου Φρουζή έχει ήδη εξεταστεί ως μάρτυρας με το ονοματεπώνυμό της στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη που διερευνά το σκάνδαλο Novartis. Αυτό όμως που κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αντιδικία της με τον Φρουζή (της έχει υποβληθεί και παλαιότερα μήνυση) είναι πως υπήρξαν αναφορές με πιθανολογήσεις πως η γυναίκα αυτή είναι μια εκ των "προστατευομένων μαρτύρων"  που έχουν εξεταστεί στην υπόθεση.
Η οικοδόμηση όμως μιας αντιδικίας (η οποία κλιμακώνεται) σε αυτή την περίπτωση, νομικά και λογικά έχει ως στόχο (χωρίς βέβαια να αποκλείεται η πραγματική της βάση ή όχι, καθώς αυτό μένει να κριθεί) να αποδυναμώσει τα όσα ισχυρίζεται η μάρτυρας, εφόσον βέβαια είναι αυτή η προστατευόμενη που αναφέρθηκε σε βαλίτσες και δωροδοκίες. Γιατί προφανώς ο Φρουζής θα ισχυριστεί πως η μάρτυρας κινήθηκε και καταθέτει εναντίον του για λόγους "εκδίκησης ή προηγούμενης αντιδικίας".
Γιατί κατά της εταιρείας
Την περασμένη βδομάδα ο Κων/νος Φρουζής είχε στείλει εξώδικο στη Novartis με το οποίο την καλούσε να εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και να προσκομίσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμού της προκειμένου να αποδειχτεί "ότι ουδεμία πρόσβαση είχα σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σας ή της μητρικής εταιρίας" και συνεπώς δεν μπορεί να δωροδόκησε ποτέ γιατρούς ή πολιτικά πρόσωπα μέσω αυτών των λογαριασμών. Λίγες μέρες πριν η Novartis είχε στείλει με άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σειρά εσωτερικών εγγράφων που τις είχαν ζητήσει οι Αμερικανικές διωκτικές αρχές.
Στο ερώτημα γιατί ο Φρουζής κλιμακώνει – εμμέσως πλην σαφώς- μια δικαστική προεργασία και εναντίον της Novartis, η απάντηση είναι επίσης απλή, νομικά και λογικά: Προφανώς φοβάται μήπως τελικά καταλήξει ο ίδιος να γίνει το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος στην όλη υπόθεση.
 Του Παναγιώτη Στάθη

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων