Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακηρύσσει επίτιμο δημότη την κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ Βυζαντινολόγο – Ιστορικό & Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακηρύσσει επίτιμο δημότη την κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ Βυζαντινολόγο – Ιστορικό & Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης

Επίτιμο δημότη Αμαρουσίου αποφάσισε να ανακηρύξει την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τη Βυζαντινολόγο - Ιστορικό, πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.
Γ. Πατούλης: Απονέμουμε τον υπέρτατο τίτλο της πόλης μας σε μία από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες διεθνώς, μια γυναίκα σύμβολο πνευματικότητας, πρέσβειρα της Ελλάδας με πολύπλευρο επιστημονικό έργο. 

Επίτιμο δημότη Αμαρουσίου αποφάσισε να ανακηρύξει την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τη Βυζαντινολόγο - Ιστορικό, πρύτανη του Πανεπιστημίου  της Σορβόννης και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, το  Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.
Την πρόταση  για την ανακήρυξη της κ. Ελένης  Γλύκατζη-Αρβελέρ ως επίτιμου  δημότη Αμαρουσίου, έφερε  με εισήγησή του στο  Δημοτικό  Συμβούλιο, στην τακτική συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ υπήρξε το 1967 η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το 1976 υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700ων ετών ιστορία του.
Είναι καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως, 
«Με ιδιαίτερα χαρά και ικανοποίηση η πόλη του Αμαρουσίου πρόκειται να  τιμήσει μία σπουδαία και διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα, την Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ.
Απονέμουμε τον υπέρτατο τίτλο της πόλης μας σε μία από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες διεθνώς, μια γυναίκα σύμβολο πνευματικότητας, πρέσβειρα της Ελλάδας με πολύπλευρο επιστημονικό έργο».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων