15η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

15η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας

Η Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος, συνιδρυτικό μέλος της WFO το 1995, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας, συμβάλλοντας στην ενημέρωση για την αξία της ορθοδοντικής φροντίδας στη ζωή μας


Την σημασία της έγκαιρης επίσκεψης στον ορθοδοντικό των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν αργότερα επισημαίνει ο πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Σκουλαρίκης
Ο κ. Σκουλαρίκης επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης των ορθοδοντικών προβλημάτων που μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη των παιδιών στον ειδικό ορθοδοντικό, το αργότερο στην ηλικία των 6-7 χρόνων και συμπληρωσε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο μετά την αντικατάσταση της νεογιλής οδοντοφυΐας.
«∆υστυχώς, οι γονείς δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν ορθοδοντικά προβλήματα, τα οποία μόνο σε πολύ μικρή ηλικία μπορούν να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο κ. Σκουλαρίκης, διευκρινίζοντας ότι: «Τα ορθοδοντικά προβλήματα είναι οδοντικά και σκελετικά. Τα πρώτα που αφορούν κυρίως στη θέση των δοντιών στα οδοντικά τόξα, μπορούν να διορθωθούν εύκολα και αργότερα από την ηλικία των 7-8 χρόνων. Πολλά σκελετικά ορθοδοντικά ζητήματα, όμως, δηλαδή εκείνα που αφορούν σε δυσαρμονίες των γνάθων και των οστών του προσώπου, μόνο στην πολύ νεαρή παιδική ηλικία μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, ενώ αργότερα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βελτίωση».
Τα διεθνή πρωτόκολλα ορίζουν ότι η πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται το αργότερο έως την ηλικία των 6 χρόνων.
Η πλειοψηφία των παιδιών έρχεται για πρώτη επίσκεψη στον ειδικό ορθοδοντικό περίπου στην ηλικία των 12 ετών, όταν για κάποια προβλήματα είναι ήδη αργά», κατέληξε ο κ. Σκουλαρίκης.

0 εορτασμός

Η 15η Μαΐου 2017 είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontists - WFO) δημιούργησε ένα ειδικό λογότυπο και συνοδευτικό έντυπο υλικό που θα αναδείξουν την ταυτότητα αυτού του εορτασμού.
Ο δημιουργός του λογότυπου, Ananth Shankar, διάσημος σχεδιαστής και γελοιογράφος από την Ινδία, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας γιορτάζεται με ένα λογότυπο που στοχεύει να γίνει μια εύκολα αναγνωρίσιμη εικόνα της ορθοδοντικής φροντίδας ανά τον κόσμο.

Σκοπός της θεσμοθέτησης του εορτασμού της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο για την αξία της Ορθοδοντικής φροντίδας ως καθοριστικό παράγοντα της γενικότερης υγείας, όσο και για τη σημασία της πρόληψης των ορθοδοντικών προβλημάτων που μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη επίσκεψη των παιδιών στον ειδικό ορθοδοντικό, το αργότερο στην ηλικία των 6-7 χρόνων.
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αξία της ορθοδοντικής θεραπείας στην αισθητική βελτίωση και τη δημιουργία ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της WFO επέλεξε την 15η Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας, καθώς σηματοδοτεί την ημέρα υπογραφής του ιδρυτικού καταστατικού της το 1995 κατά τη διάρκεια του 4ου Διεθνούς Ορθοδοντικού Συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο.
Η Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος, συνιδρυτικό μέλος της WFO το 1995, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας, συμβάλλοντας στην ενημέρωση για την αξία της ορθοδοντικής φροντίδας στη ζωή μας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων