Εγκαίνια πολυαισθητηριακού χώρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκαίνια πολυαισθητηριακού χώρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Η κ. Φωτίου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μία εξαιρετική υπηρεσία που προσφέρεται σε όλη την κοινότητα και σε παιδιά με πολυαναπηρία.
Τα εγκαίνια του ειδικού πολυαισθητηριακού χώρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Ο ειδικός πολυαισθητηριακός χώρος, ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των αισθήσεων για τα παιδιά με αναπηρία όρασης, αλλά και των παιδιών που, πέραν από την απώλεια της όρασης, αντιμετωπίζουν και άλλες αναπηρίες.
Η κ. Φωτίου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μία εξαιρετική υπηρεσία που προσφέρεται σε όλη την κοινότητα και σε παιδιά με πολυαναπηρία. Είναι σημαντική δράση για την εθνική στρατηγική αποϊδρυματοποίησης, όπως θα συμπληρωθεί από τον νέο νόμο που θα φέρουμε μέσα στο 2018, ώστε να τεθούν, για πρώτη φορά, ενιαίοι ρυθμιστικοί κανόνες. Για πρώτη φορά, κάνουμε κωδικοποίηση μίας νομοθεσίας που έλκει την καταγωγή από το 1896.
Στο ΚΕΑΤ, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές που έχουν αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το έργο του. Παραλάβαμε έναν οργανισμό με πολλά και σοβαρά προβλήματα. Υποβάθμιση υπηρεσιών, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τεράστια συσσωρευμένα χρέη και ένα βουνό από προβλήματα και δυσλειτουργίες που ταλαιπωρούσαν για χρόνια το ίδρυμα. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, βλέπουμε τις αλλαγές, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται με πολύ αισιοδοξία, επαναφέροντας το ΚΕΑΤ στον βασικό και ουσιαστικό ρόλο του, δηλαδή αυτόν του εθνικού φορέα για την, όσο το δυνατόν, καλύτερη υποστήριξη της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης των τυφλών συμπολιτών μας».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων