Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο "Θεαγένειο" | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο "Θεαγένειο"

Για την προμήθεια εξοπλισμού στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας διατίθενται 5 εκ. ευρώ
Στον εξοπλισμό του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο", με σύγχρονα μηχανήματα, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της ένταξης στο ΕΣΠΑ της προμήθειας και εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα χειρουργεία και στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία τεσσάρων αναισθησιολογικών μηχανημάτων, πέντε προβολέων χειρουργείων και δυο κλιβάνων. Ο εξοπλισμός είναι ο πλέον σύγχρονος, ενώ οι κλίβανοι ατμού θα χρησιμοποιηθούν για την αποστείρωση ιματισμού και χειρουργικών εργαλείων.
Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ήδη, μέσω του ΕΣΠΑ, έχουν χρηματοδοτηθεί σημαντικές παρεμβάσεις στο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Βέροιας, συνολικού προϋπολογισμού 25,4 εκ. ευρώ, υλοποιούνται έργα προμήθειας εξοπλισμών σε Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος", ενώ ενισχύεται ο στόλος του ΕΚΑΒ με 15 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, συνολικού κόστους 1,5 εκ. ευρώ. 
Για την προμήθεια εξοπλισμού στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας διατίθενται 5 εκ. ευρώ, ενώ για την ανάπτυξη εξειδικευμένων και καινοτόμων υπηρεσιών αγωγής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, που παρέχονται από φορείς κοινωνικής πρόνοιας και δημόσιας υγείας διατίθενται 4 εκ. ευρώ. "Η Περιφέρεια εξόπλισε με PET-SCAN το ‘Θεαγένειο’ και συνεχίζει με τον νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε οι καρκινοπαθείς να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
ΑΠΕ
 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων