Μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ

ο ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο νομοθέτημα

Μέτωπο ενάντια στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο υγείας, εις βάρος των γιατρών και των ασθενών, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες, στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ, στα γραφεία του.

Ειδικότερα στη σύσκεψη, συμμετείχαν δεκάδες γιατροί καθώς και εκπρόσωποι Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, παθολόγων, παιδιάτρων και γενικών γιατρών, οι οποίοι καταδίκασαν ομοφώνως το έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που απαξιώνει το ιατρικό δυναμικό της χώρας και εξαναγκάζει τον έλληνα ασθενή, σε φθηνές και υποβαθμισμένες, υπηρεσίες υγείας.

Ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ , Φ. Πατσουράκος (ταμίας), Β. Αλεξίου (γ. γραμματέας), Π. Ψυχάρης και Σ. Προβατάς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ξεκαθάρισαν ότι ο ΙΣΑ, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο νομοθέτημα, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υγείας επιχειρεί εκβιαστικά να εξαναγκάσει τον ιατρικό κόσμο να συνεργαστεί.

Οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τις απαράδεκτες αμοιβές και τις απαξιωτικές συνθήκες εργασίας που προβλέπει για τον ιατρικό κόσμο, το νέο σύστημα και έφεραν χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα, η Ιταλία και η Πορτογαλία όπου οι αμοιβές των οικογενειακών γιατρών είναι διπλάσιες και μάλιστα ενώ είναι πληρωμένες οι ασφαλιστικές τους εισφορές .
Τόνισαν επίσης ότι ο πληθυσμός ευθύνης των 2.250 ασθενών που προβλέπεται για κάθε γιατρό είναι πέρα από κάθε διεθνή επιστημονική πρακτική και εγκυμονεί κινδύνους ιατρικών λαθών, η δε αμοιβή των ο,70 λεπτών για τον κάθε ασθενή που προβλέπεται στη σύμβαση είναι απαράδεκτη και απαξιωτική, τόσο τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς.

Μάλιστα επιβάλλεται στους γιατρούς να διαθέτουν το ιατρείο τους πληρώνοντας το κόστος της λειτουργίας του που δεν καλύπτεται καν από την αμοιβή που προβλέπεται στη σύμβασή τους!
Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ξεκαθάρισε ότι ο ΙΣΑ, δεν θα επιτρέψει την ιστορική κατάρρευση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε ό,τι κόκκινες γραμμές για τον ιατρικό κόσμο είναι η ελεύθερη επιλογή γιατρού και η αξιοπρεπής αμοιβή του κατά πράξη και περίπτωση.

«Το υπουργείο υγείας προσπαθεί να δημιουργήσει έναν υγειονομικό στρατό με… ψίχουλα! Θέσπισε ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο σύστημα αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τους υπόλοιπους Φορείς. Αντιμετωπίζει τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Ενωμένος ο ιατρικός κόσμος, θα δώσει μάχη για την επαγγελματική του αξιοπρέπεια και επιβίωση καθώς και για τον έλληνα ασθενή, ο οποίος δεν είναι ασθενής δεύτερης κατηγορίας.» ,τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων