Φεστιβάλ Φάβας στο νησί της Σχοινούσας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φεστιβάλ Φάβας στο νησί της Σχοινούσας

Η φετινή τουριστική χρονιά βρίσκει τη Σχοινούσα με αυξημένη ζήτηση,
Νησιώτικοι ρυθμοί και γεύσεις θα πλημμυρίσουν σήμερα και αύριο το νησί της Σχοινούσας, καθώς οι ντόπιοι παρέα με τους επισκέπτες θα γιορτάσουν την «7η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας», ένα ετήσιο φεστιβάλ αφιερωμένο στο κύριο αγροτικό προϊόν του νησιού, «που έχει μεγαλώσει, σπουδάσει, συντηρήσει γενιές και γενιές, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σχοινουσιωτών Νομικός Νίκος.
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, 200 στον αριθμό, ασχολούνται με την καλλιέργεια φάβας, ενώ περίπου 20 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε παραγωγή ικανή για εμπόριο και τυποποίηση. Όπως τονίζει ο κ. Νομικός, δρομολογείται και συνεργασία παραγωγών, ώστε ποσότητα του τοπικού προϊόντος να εξάγεται. Αυτή την περίοδο, πέντε είναι οι καλλιεργητές που έχουν εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού και έχουν προχωρήσει σε τυποποίησή του.
Πάντως, αυτές τις μέρες, οι Σχοινουσιώτες ζουν στους ρυθμούς του φεστιβάλ. Η γιορτή ξεκινάει απόψε στις 19.00 στην κεντρική πλατεία, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη φάβα και την αγροτική ζωή στο νησί, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μαγειρέματος του προϊόνται και, ασφαλώς, να το γευτούν. Ακολούθως, θα παρουσιαστούν από νέους μάγειρες πρωτότυπες συνταγές με φάβα και θα γίνει προβολή της ταινίας «Πειρατές της Σχοινούσας» (Pirates of Schinoussa), με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νησιού, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Θεοδοσίας Παπαδοπούλου. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες.
Τη δεύτερη μέρα, η δράση θα μεταφερθεί στον περίβολο του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και στο Αλώνι του «Μονού», όπου στις 21:00 οι παραγωγοί του νησιού θα αρχίσουν παρουσιάζοντας αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία. Στις 21:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας και της Αμοργού (Σύλλογος Πολιτισμού και Τέχνης «Σημωνίδης»). Μετά το πέρας των χορευτικών, θα διατίθενται άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φυσικά φάβα για όλους. Στις 22:30 θα στηθεί νησιώτικο γλέντι.
Η φετινή τουριστική χρονιά βρίσκει τη Σχοινούσα με αυξημένη ζήτηση, ενημερώνει ο κ. Νομικός. Όσοι θελήσουν να επισκεφτούν το νησί τον Αύγουστο, καλόν είναι να φροντίσουν εγκαίρως για κατάλυμα.
 ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων