Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): ΔΙΑΛΟΓΟΙ με τίτλο «Disrupting Polarization» (Ανατρέποντας την Πόλωση) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): ΔΙΑΛΟΓΟΙ με τίτλο «Disrupting Polarization» (Ανατρέποντας την Πόλωση)

H ημερίδα θα εξετάσει εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους η ιδεολογική και πολιτική πόλωση διαβρώνουν τον ιστό της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου, 2018, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει την όγδοη εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, σε συνεργασία με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ με τίτλο ««Disrupting Polarization» (Ανατρέποντας την Πόλωση). 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο κτήριο της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 09:00 ως τις 13:00.
H ημερίδα θα εξετάσει εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους η ιδεολογική και πολιτική πόλωση διαβρώνουν τον ιστό της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι, το ΙΣΝ και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανακοίνωσαν δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων για τη δημιουργία ενός διεπιστημονικού οργανισμού, το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και τις δημοκρατικές διαδικασίες (civic engagement), καθώς και τον ανοιχτό και πολιτισμένο διάλογο (civil discourse) – τους ακρογωνιαίους λίθους μίας υγειούς δημοκρατίας – στον 21ο αιώνα. Η ημερίδα αποτελεί μια εισαγωγή στο έργο που πρόκειται να αναλάβει το Ινστιτούτο, το οποίο περιλαμβάνει τη διερεύνηση των αιτιών της κρίσης του σύγχρονου διαλόγου και των μηχανισμών λήψης αποφάσεων, καθώς και την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για την ενίσχυση του ανοιχτού και πολιτισμένου διαλόγου και την αντιμετώπιση των παραγόντων που λειτουργούν διαβρωτικά για τη δημοκρατία.
Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ
Επιπλέον από τις 21 Ιουνίου ως τις 23 Ιουνίου, το ΙΣΝ διοργανώνει το 7o Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, το οποίο διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το ΙΣΝ. Το 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση θα διερευνήσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Ο 21ος αιώνας εξελίσσεται ταχύτατα σε μία εποχή που καθορίζεται από τις ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις έχουν σημαντικό αντίκτυπο και ανατρέπουν τους παγιωμένους τρόπους λειτουργίας και τα μοντέλα που αφορούν τον κάθε τομέα της ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωφελούς δράσης. 
Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ. Στην ίδια φόρμα μπορείτε να εγγραφείτε και για το 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων