Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 1ο Διεθνές Σεμινάριο «Μodules in Bronchoscopy Athens 2018» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 1ο Διεθνές Σεμινάριο «Μodules in Bronchoscopy Athens 2018»

πιστημονικός υπεύθυνος του Σεμιναρίου ήταν ο κος Αναστάσιος Παλαμίδας, Πνευμονολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Επεμβατικής Πνευμονολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή Πνευμονολόγων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Modules in Bronchoscopy Athens 2018, που διοργανώθηκε από το National Heart and Lung Institute Imperial College London, υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Πνευμονολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Επιστημονικός υπεύθυνος του Σεμιναρίου ήταν ο κος Αναστάσιος Παλαμίδας, Πνευμονολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Επεμβατικής Πνευμονολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες πνευμονολόγοι με μεγάλη κλινική και διδακτική εμπειρία, επικεντρώθηκαν στις καινοτόμες επεμβατικές τεχνικές (ενδοβρογχικό υπέρηχο, κρυοθεραπεία, χρήση LASER, ενδοβρογχική απομοίωση όγκου, εφαρμογή stent-ενδοπροθέσεων, θερμοπλαστική), που εφαρμόζονται σε παθήσεις, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και το Άσθμα, και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα, όπως:
Το ρόλο του πνευμονολόγου, αλλά και τις επεμβατικές τεχνικές στη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασθενών
Τις διαγνωστικές και θεραπευτικές προκλήσεις στην πνευμονολογία, που παρουσιάζονται σήμερα καθώς και τις καινοτόμες προοπτικές, που ανοίγονται με τις τεχνικές αυτές.
Τα πολλαπλά οφέλη των ασθενών από τις βρογχοσκοπικές λύσεις, που, πλέον, είναι διαθέσιμες.
Το ρόλο της συνεχούς και επαρκούς εκπαίδευσης των πνευμονολόγων στις τεχνικές αυτές.
Τη συμβολή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των ιατρών, αλλά και τη συμμετοχή του στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους.
Και, τέλος, την ανάγκη επανάληψης της εκπαιδευτικής αυτής προσπάθειας και της γιγάντωσής της.
Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πάντοτε πρωτοπόρος, έχει θέσει σαν στόχο να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στην εκπαίδευση των ιατρών. Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε, να ακούμε, να μεταλαμπαδεύουμε, να σκεφτόμαστε και τελικά να προσφέρουμε καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας, το οποίο για εμάς αποτελεί πάντα την πρώτιστη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ένα πολύ μεγάλο γεγονός, ένα σεμινάριο, με διεθνή προσανατολισμό, σχετικά με την επεμβατική πνευμονολογία και όχι μόνο. Αυτό το τμήμα αιχμής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έχει στο τιμόνι του έναν άξιο Έλληνα ιατρό, ο οποίος, σε πείσμα των καιρών, είναι αποτέλεσμα του BRAIN GAIN, στο οποίο ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωταγωνιστεί. Στο Δρ. Παλαμίδα δίνουμε όλα τα εργαλεία, για να ασκήσει, με τον κατάλληλο τρόπο, αυτά τα οποία έμαθε, κατά τη διάρκεια της απουσίας του στο εξωτερικό, προσφέροντας, πλέον, στους συμπολίτες μας ό, τι καλύτερο έχει να δώσει η επιστήμη».

Ο Δρ. Αναστάσιος Παλαμίδας τόνισε σχετικά: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την οικογένεια Αποστολόπουλου και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την τιμή και τη χαρά να συμβάλουν στη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου – του Διεθνούς Σεμιναρίου Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Η επεμβατική πνευμονολογία είναι ένας κλάδος αιχμής, που προχωράει τόσο γρήγορα όσο και η τεχνολογία. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι ένας σπουδαίος αρωγός στο να προσφέρουμε τα πάντα στους ασθενείς μας. Το τμήμα της επεμβατικής πνευμονολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με τα καινούρια μηχανήματα, που έχουν δοθεί από τον Όμιλο, με προσωπική προσπάθεια του Διευθύνοντα Συμβούλου, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου και του Προέδρου, Γεώργιου Αποστολόπουλου, βοηθά στη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση παθήσεων, όπως του καρκίνου του πνεύμονα και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, παθήσεις, που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερο, καθώς έχουν έρθει καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί από το εξωτερικό, με σημαντικά διαπιστευτήρια, και είναι πρόεδροι ευρωπαϊκών εταιρειών και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρεία. Η εμπιστοσύνη τους να δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας και να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας με τα πιο σύγχρονα μέσα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων