ΕΟΠΥΥ: Κάτω από 280 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΠΥΥ: Κάτω από 280 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα

Πλέον, το διάστημα εξόφλησης για όλους τους παρόχους δεν ξεπερνά τις 60 ημέρες.
Ως προς την πορεία των ληξιπρόθεσμων, τον Ιούνιο βρίσκονταν κάτω από τα 280 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχει εξοφληθεί ο Απρίλιος του 2018. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του μηνός Απριλίου υποβλήθηκαν στο τέλος Μαΐου στον ΕΟΠΥΥ. Πλέον, το διάστημα εξόφλησης για όλους τους παρόχους δεν ξεπερνά τις 60 ημέρες.

Μάλιστα, αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία, καθώς από αυτόν το μήνα μπαίνει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων για τους παρόχους, ενώ τίθεται επίσης σε λειτουργία και η αυτόματη αναζήτηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνει αυτοδίκαια τα αναγκαία για τις πληρωμές έγγραφα, για τους παρόχους όμως οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης.

Ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην κωδικοποίηση των οδηγιών για την εκκαθάριση των δαπανών των παρόχων, ούτως ώστε οι έλεγχοι να είναι «ομογενοποιημένοι». Tις επόμενες ημέρες η κωδικοποίηση αυτή θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Αυτή η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία θα φέρει τεράστια εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό για τον ΕΟΠΥΥ, εκτιμούν πηγές του Οργανισμού, αλλά και σε ανθρωποώρες για τους παρόχους, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί το 60% των παρόχων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων