Ισπανία: Ανησυχία για το φαινόμενο "balconing" που προκαλεί εκ νέου θύματα στις Βαλεαρίδες Νήσους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ισπανία: Ανησυχία για το φαινόμενο "balconing" που προκαλεί εκ νέου θύματα στις Βαλεαρίδες Νήσους

Έπειτα από 2 χρόνια ύφεσης χάρη στις εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης, αυτό το φαινόμενο δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στο ισπανικό αρχιπέλαγος
Τουρίστες νεκροί ή σοβαρά τραυματίες αφού πήδηξαν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους: το φαινόμενο "balconing" προκαλεί εκ νέου θύματα στις Βαλεαρίδες Νήσους, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατρός που ειδικεύεται στο θέμα.
Έπειτα από 2 χρόνια ύφεσης χάρη στις εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης, αυτό το φαινόμενο δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στο ισπανικό αρχιπέλαγος, σύμφωνα με τον Χουάν Χοσέ Σεγκούρα, έναν χειρουργό στο νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων.
Με τον όρο "balconing" περιγράφεται η ενέργεια τουριστών, ιδίως από τη Βρετανία ή την Ιρλανδία, συχνά σε κατάσταση μέθης ή έπειτα από κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών, να πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους στοχεύοντας να καταλήξουν στην πισίνα ή να φθάσουν σε ένα άλλο μπαλκόνι.
Αυτή η άκρως επικίνδυνη πρακτική είναι πολύ συχνά αποτέλεσμα στοιχημάτων μεταξύ των τουριστών, κατά τη διάρκεια των ξέφρενων διακοπών τους στο αρχιπέλαγος.
Τουλάχιστον 6 περιστατικά θυμάτων "balconing" διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του γιατρού Σεγκούρα από τις αρχές του έτους, Βρετανοί, Ιρλανδοί κι ένας Γάλλος, όπως είπε ο ίδιος. Τρεις δεν τα κατάφεραν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ορισμένοι έμειναν παράλυτοι.
Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2016 και το 2017 μαζί, όπου το νοσοκομείο κατέγραψε έξι περιστατικά συνολικά και κανέναν νεκρό.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων