Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες. Ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, αφού σε κάθε γιατρό αναλογούν 11 χιλιάδες πολίτες.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, η εκδήλωση του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου, κομματικά στελέχη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη του Κόμματος από ολόκληρο τον νομό, αλλά και εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων Υγείας της Κρήτης, συνέρρευσαν μαζικά στο ξενοδοχείο Ibis Style Heraklion Central.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ.-Βουλευτής Επικρατείας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.-Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο κ. Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Ο κ. Β. Οικονόμου αφού ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση, επεσήμανε ότι: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες. Ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, αφού σε κάθε γιατρό αναλογούν 11 χιλιάδες πολίτες. Οι γιατροί αρνούνται να ενταχθούν στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και στο νέο πλαίσιο συμβάσεων που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Το φιάσκο της πολιτικής Τσίπρα στην υγεία έχει οδηγήσει σε πρόσθετη ανασφάλεια την ελληνική οικογένεια.

Η καρδιά της Υγείας µπορεί να χτυπάει στα νοσοκομεία, ο πνεύμονας όμως, της Υγείας είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η χώρα χρειάζεται µια συνεκτική ολοκληρωμένη πολιτική δημόσιας υγείας που θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε ζητήματα όπως, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παιδική παχυσαρκία, η παχυσαρκία στους ενήλικους, ο διαβήτης».

«Για την Νέα Δημοκρατία ανθρωπιά και αξιοπρέπεια στην υγεία σημαίνει μεταξύ άλλων: Προτεραιότητα στις προσλήψεις νοσηλευτών και όχι διοικητικών υπαλλήλων, υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, ραντεβού µε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ενώ στην προσπάθεια για αποκέντρωση θα προχωρήσουμε στη δημιουργία 13 Υγειονομικών Περιφερειών Υγείας µε μεγαλύτερη αυτονομία και σε βάθος χρόνου σε συνεννόηση µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην σταδιακή μετάβαση του ελέγχου των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΙΚΑ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας μ ’αυτόν τον τρόπο ο κ. Οικονόμου τις θέσεις και τις τομές που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκης, άσκησε κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι: «Δυστυχώς, γίνεται προφανές ότι την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η ποιότητα της περίθαλψης για τον πολίτη και η δυνατότητα του γιατρού να ανταποκριθεί στις πολύπλευρες υποχρεώσεις του. Για μια ακόμη φορά η προχειρότητα και η επιπολαιότητα μιας τόσο σοβαρής μεταρρύθμισης δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στον νευραλγικό τομέα της υγείας», ενώ αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι: «Η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί τολμηρές τομές με βασικούς άξονες την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον πολίτη και την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς».

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, τόνισε «την σπουδαιότητα εκδηλώσεων που επικοινωνούν και διαχέουν τις θέσεις της ΝΔ σε σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί νευραλγικό πεδίο για την ποιότητα ζωής των πολιτών και, παράλληλα, βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους». Κλείνοντας, επεσήμανε «την ανάγκη στήριξης και προβολής των θέσεων του κόμματός μας με συνέπεια, από όλα τα στελέχη».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης, καθώς και φορέων υγείας της Κρήτης. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, αρμόδιος για τον τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ για την επιτυχία της συνέβαλαν ουσιαστικά ο κ. Γιώργος Λυρώνης, Συντονιστής Τομέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο κ. Χάρης Λυδάκης, Υπεύθυνος Τομέα Υγείας ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου και ο κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και για χρόνια στέλεχος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση είχαν και τα μέλη της διοίκησης και πλήθος ακόμα στελεχών του κόμματος και των τοπικών οργανώσεων.

Cretapost.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων