Ξεπέρασαν τους 200 βαθμούς οι θερμοκρασίες στην πυρκαγιά στο Μάτι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ξεπέρασαν τους 200 βαθμούς οι θερμοκρασίες στην πυρκαγιά στο Μάτι

μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία

Tα συγκλονιστικά περιστατικά από τη φωτιά στο Μάτι που κλήθηκε να διαχειριστεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί, του περιέγραψε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο "ΘΕΜΑ 104,6" ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας.

Όπως είπε, "το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι".

Κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι "μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία".

Κάνοντας ειδική αναφορά στο οικόπεδο του θανάτου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι "εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς. Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους", κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπογιώκας

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι "δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών".

Στους 87 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - δυο σοροί δεν έχουν αναζητηθεί


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

capital.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων