Η κατανάλωση πολλών ψαριών, ιδίως λιπαρών, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η κατανάλωση πολλών ψαριών, ιδίως λιπαρών, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Οι έγκυες που τρώνε πολλά ψάρια, ιδίως λιπαρά, έχουν μειωμένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα,
Οι έγκυες που τρώνε πολλά ψάρια, ιδίως λιπαρά, έχουν μειωμένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (που υπάρχουν στα ψάρια) κατά το πρώτο δεύτερο και δεύτερο τρίμηνο της κύησης, έχουν περίπου δεκαπλάσια πιθανότητα για πρόωρο τοκετό, σε σχέση με όσους έχουν υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 στον οργανισμό τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Σγιουρντούρ Όλσεν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βιοϊατρικό περιοδικό EBioMedicine, μελέτησαν στοιχεία για 376 γυναίκες που γέννησαν πριν την 34η εβδομάδα της κύησης, καθώς και -για λόγους σύγκρισης- 348 εγκύους που γέννησαν κανονικά.
Η ανάλυση των δειγμάτων αίματος που είχαν ληφθεί κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης από όλες τις γυναίκες έδειξε ότι η ποσότητα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδίως των EPA και DHA που υπάρχουν πρωτίστως σε ορισμένα ψάρια (σολομός, τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί, ρέγκα) και άλλα θαλασσινά, σχετίζεται στενά με το χρόνο του τοκετού.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων