Γυμναστείτε μέσα στη θάλασσα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γυμναστείτε μέσα στη θάλασσα

Αν προτιμάτε το τρέξιμο στην ακρογιαλιά, φροντίστε το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο

Αν είστε από τις φανατικές του γυμναστηρίου και οι διακοπές σάς κρατούν μακριά του, δεν έχετε παρά να το μεταφέρετε μέσα στη θάλασσα, παίρνοντας  όμως τις απαραίτητες προφυλάξεις που είναι το αντηλιακό και το καπέλο. Οι ασκήσεις στο νερό είναι  πολύ ευχάριστες, αλλά όπως κάθε προπόνηση θέλουν και αυτές διατάσεις στο τέλος.

 
Για ζέσταμα κολυμπήστε
 
Καταρχήν με το κολύμπι ο μεταβολισμός παίρνει φωτιά, αφού μπορείτε να κάψετε από 500 έως και 700 θερμίδες την ώρα, ενώ η αντίσταση είναι έως και δώδεκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη που υπάρχει όταν τρέχετε στο διάδρομο ή κάνετε ποδήλατο. Αν προτιμάτε το τρέξιμο στην ακρογιαλιά, φροντίστε το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο. Η  αντίσταση του νερού δυσκολεύει την κίνηση και την κάνει πιο αργή, γι αυτό  φροντίστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, ώστε ο μηρός να έρχεται σε παράλληλη θέση με την επιφάνεια του νερού. 
 
Στήθος - πλάτη

Στα βαθιά εκεί που δεν πατώνετε, ανοίξτε τα χέρια σας φτιάχνοντας ένα ανθρώπινο «Τ» και κλείστε τα γρήγορα κρατώντας τα τεντωμένα και με τις παλάμες  κλειστές και να κοιτάνε η μία την άλλη. Ανοίξτε πάλι τα χέρια σας για να επανέλθετε στην αρχική θέση με τις παλάμες αυτήν την φορά να στραμμένες προς τα έξω. 
Δικέφαλοι- Τρικέφαλοι
 
Σταθείτε με τα πόδια και τα χέρια ανοικτά, κάτω από το νερό. Κλείστε τα χέρια, λυγίζοντας τους αγκώνες έτσι ώστε να κοιτούν οι παλάμες το στήθος σας, σαν να παίρνετε κάποιον αγκαλιά.
 
Γλουτοί - Δικέφαλοι μηριαίοι
Σταθείτε με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο προς τα πίσω, παράλληλα στο βυθό, με το γόνατο σε ορθή γωνία και το πέλμα να κοιτάζει ολόκληρο προς τα πίσω. Σπρώξτε το πόδι μέχρι να τεντώσει, προσέχοντας να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης κάτω από την επιφάνεια του νερού και το πέλμα να κοιτάζει προς τα πίσω.
 
Απαγωγοί - Προσαγωγοί - Κοιλιακοί
Αν είστε σε πισίνα ακουμπήστε στον τοίχο της  και στερεωθείτε με τα χέρια. Σηκώστε τα πόδια έτσι ώστε σχηματίζουν ορθή γωνία με τον κορμό. Κάντε ψαλιδάκια, ενώνοντας τα πόδια, σταυρώνοντας το δεξί πάνω από το αριστερό. Ανοίξτε ξανά σφίγγοντας τους απαγωγούς. Επαναλάβετε, σταυρώνοντας το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί.
Όλες οι ασκήσεις είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνονται 20 φορές. Αν νιώσετε ζαλάδα  βρείτε καταφύγιο στην κοντινότερη ομπρέλα και πιείτε μπόλικο νερό.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων