Εκδήλωση για την «Κιβωτό» στην ΔΕΘ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκδήλωση για την «Κιβωτό» στην ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό
Οικονομική ενίσχυση με τη συνδρομή κομματιού της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των ΗΠΑ, εισέπραξε σήμερα η «Κιβωτός του Κόσμου». Στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει μέριμνα τη φροντίδα παιδιών που βρίσκεται σε ανάγκη, με σουτ που έκαναν σε διαμορφωμένο χώρο της Εκθεσης, μπροστά από το Περίπτερο 14, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και αθλητές από τα τμήματα υποδομής του Αρη, του Ηρακλή και της ακαδημίας «Δέκα». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πάτερ Αντώνιος, υπεύθυνος της «Κιβωτού» και για λίγα λεπτά η υπουργός Πολιτισμού, Ελενα Κουντουρά. 
«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα σήμερα, πραγματικά. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού για την εκδήλωση, όπως επίσης και στα αδέλφια Παπαλουκά που βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν μέσω του μπάσκετ. Πολλές φορές λέω στα παιδιά ότι από τα πιο δύσκολα γυμνάσματα και ασκήσεις, είναι να εστιάσεις στο καλό. Το να σκοράρεις, όμως, για καλό σκοπό είναι αυτό που αλλάζει τη ζωή μας και την κάνει πιο όμορφη. Με αυτήν την εκδήλωση σήμερα γίνεται και η δική μας ζωή πιο όμορφη, γιατί είναι δύσκολος ο αγώνας που δίνουμε, σε καθημερινή βάση, για 400 παιδιά ανά την Ελλάδα, με παραρτήματα στην Ηπειρο, στην Αθήνα, στο Βόλο και στην Καλαμάτα. Προσπαθούμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες και ομορφιά στη ζωή όλων των παιδιών. Ο Θεός να είναι μαζί σας πάντα», ανέφερε ο πάτερ Αντώνιος.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης, παίρνοντας τη... σκυτάλη, αφού αστειεύτηκε για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, λέγοντας «Ο Γαλατσόπουλος αν δε λύσει τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και μετά του μπάσκετ, δε θα ησυχάσει...», επισήμανε: «Ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ σήμερα. Προσπαθούμε σαν ΓΓΑ, εδώ και τρία χρόνια, να αλλάζουμε προσανατολισμό, να είμαστε κοντά στην κοινωνία, να φτιάξουμε τα γήπεδά μας και τις βασικές υποδομές για τα παιδιά, σε μια άλλη λογική. Σε αυτήν τη λογική εντάσσονται και οι παρεμβάσεις μας στη συγκεκριμένη Εκθεση. Ελπίζω να περάσετε όλοι καλά και να καταφέρουμε να πάρουμε και να στείλουμε μηνύματα για το τι σημαίνει αθλητισμός για μας και το πως θα πρέπει, μέσα από τον αθλητισμό, να παράγουμε πολιτισμό και να προάγουμε την αγάπη για το συνάνθρωπό μας. Δέσποτα, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας. Είστε ένας φάρος στην κοινωνία μας, ο τρόπος που λειτουργείται με την «Κιβωτό», διδάσκει όλους μας».
Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με τη σειρά του, αφού εξέφρασε ευχαριστίες για τη φιλοξενία της εκδήλωσης από τη ΔΕΘ και προς τον πάτερ Αντώνιο για το έργο του, είπε: «Ο κ. Βασιλειάδης είναι δίπλα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάνει κάθε προσπάθεια και χάρις και σε αυτόν το μπάσκετ γύρισε στην ΕΡΤ και φέτος είμαστε στα τελειώματα να κλείσουμε τη συμφωνία μαζί της για άλλα δύο χρόνια. Η ιστορία του μπάσκετ, όχι όλη, είναι εδώ! Αξίζει ένα χειροκρότημα στους κ. Γιαννάκη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Πρέλεβιτς».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: «Χαίρομαι που το μπάσκετ δίνει πάλι το «παρών» σε φιλανθρωπική διαδικασία. Το κυριότερο μήνυμα που βγαίνει από εδώ, είναι πως όταν μάθεις να δίνεις, θα γίνεις καλύτερος παίκτης και πιθανόν, αν μάθεις να δίνεις πολλά, να κάνεις και τα όνειρά σου πραγματικότητα. Το να δίνεις στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, μια πάσα πάντα κάνει δύο χαρούμενους! Θεωρώ πως το να δίνεις σε προσπάθειες, όπως η Κιβωτός του Κόσμου, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας. Φεύγοντας να παρακινήσουμε και έναν φίλο μας να μάθει να δίνει στην Κιβωτό, γιατί έτσι ο πάτερ Αντώνιος και οι άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη, θα έχουν ένα στήριγμα σε μας. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Ειλικρινά, σήμερα νομίζω θα φύγουμε όλοι από εδώ χαρούμενοι, γιατί θα παίξουμε μπάσκετ, θα βάλουμε καλάθι, το οποίο θα πιάσει μεγάλο τόπο. Σκοράρουμε για πολύ καλό σκοπό, θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε το ίδιο για κάθε μέρα της επόμενης σεζόν! Καλή δύναμη σε όλους. Η Κιβωτός βοηθά τα παιδιά μας, βοηθά τους φίλους σας».
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε : «Ευχαριστούμε το Υπουργείο που δίνει την ευκαιρία, με την προσπάθεια που θα κάνουμε, για να ενισχύσουμε την «Κιβωτό», η οποία κάνει φοβερή προσπάθεια. Οπου μπορούμε να βοηθήσουμε, βοηθάμε. Η αλληλεγγύη είναι σημαντικό πράγμα».
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Βασιλειάδης παρέδωσε την επιταγή των 10.000 ευρώ στον πάτερ Αντώνιο και μια φανέλα της εθνικής ομάδας μπάσκετ, στον κ. Πάιατ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων