Εξαιρούνται από την καταβολή του 1 ευρώ ανα συνταγή άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξαιρούνται από την καταβολή του 1 ευρώ ανα συνταγή άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

για την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι πάσχοντες εξαιρούνται από την καταβολή του ενός ευρώ (1€) ανά συνταγή.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 εξαιρούνται από την καταβολή του ενός ευρώ (1€) ανά συνταγή σε φάρμακα που αφορούν μόνο την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β' 2883/26.10.2012, Ν. 4093/ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012, εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας με Αριθ. Πρωτ. οικ. 232/2.1.2014), και εφόσον ο ιατρός στη συνταγή που εκδίδει, εμπεριέχει μόνο φάρμακα για την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι πάσχοντες εξαιρούνται από την καταβολή του ενός ευρώ (1€) ανά συνταγή.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μετά από καταγγελίες που έλαβε από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ και σύμφωνα με το Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Χορήγησης Θεραπευτικών Μέσων & Αξιοποίησης Ελέγχων της Δ/νσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, στις περιπτώσεις αυτές ο ιατρός θα πρέπει να επιλέγει τη μηδενική συμμετοχή σε ολόκληρη τη συνταγή και όχι στο φάρμακο προκειμένου να μην βγαίνει κατά την εκτέλεσή της η καταβολή του ενός ευρώ (1€).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων