Καθηγητής Μ.Σκορδίλης:Περιοχή υψηλής σεισμικότητας τα Επτάνησα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καθηγητής Μ.Σκορδίλης:Περιοχή υψηλής σεισμικότητας τα Επτάνησα

Όπως δήλωσε ο κ. Σκορδίλης, συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία με ισχυρότερο μετασεισμό στις 2:09, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Περιοχή υψηλής σεισμικότητας χαρακτήρισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μανώλης Σκορδίλης, την Ζάκυνθο, αλλά και γενικότερα τα Επτάνησα μετά τη νέα σεισμική δόμηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή, ανοικτά της Ζακύνθου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκορδίλης, συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία με ισχυρότερο μετασεισμό στις 2:09, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
«Το 1997, περίπου 20 χιλιόμετρα πιο βορειοδυτικά από το σημερινό επίκεντρο, είχαμε σεισμό μεγέθους 6,6 ενώ την ίδια χρονιά σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στα νησιά Στροφάδες» υπενθύμισε ο κ.Σκορδίλης.
 ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων