«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων
Με κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση γύρω από το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, για να προσφέρει μέσα από τις δράσεις του υποστήριξη σε θύματα ή δυνητικά θύματα της σύγχρονης αυτής μάστιγας.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός «Η εμπορία ως ένα είδος μοντέρνας δουλείας και μέρος του οργανωμένου εγκλήματος δεν γνωρίζει σύνορα ανά τον κόσμο. Με στόχο την εκμετάλλευση ενός ατόμου για οικονομικούς ή άλλους λόγους η εμπορία συνεπάγεται βάναυση στέρηση της ανθρώπινης ελευθερίας, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εμπειρία του οργανισμού δείχνει ότι όλοι οι ανήλικοι αποτελούν δυνητικά θύματα των κινδύνων εμπορίας, είτε λόγω συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας που μπορούν να οδηγήσουν σε παιδική εκμετάλλευση, επαιτεία και σεξουαλική εκμετάλλευση ή άλλες μορφές εκμετάλλευσης που πηγάζουν από παράγοντες όπως παραμέληση, προβλήματα που προκύπτουν από διαπροσωπικές σχέσεις, ενδοοικογενειακή βία και εξάρτηση σε ουσίες. Οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε φυγές παιδιών και επομένως σε μεγάλο κίνδυνο θυματοποίησής τους». Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη είδαμε παιδιά και κυρίως ασυνόδευτους ανηλίκους, που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους, να εκτίθενται στους κινδύνους της εμπορίας, της παράνομης διακίνησης και κάθε είδους εγκληματικής δραστηριότητας στη προσπάθειά τους να φτάσουν σε έναν ασφαλή προορισμό σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Όπως επιβεβαιώνουν μια σειρά από εκθέσεις και αναφορές τόσο από διεθνείς φορείς και Οργανισμούς, όσο και επαγγελματίες στην πρώτη γραμμή του ζητήματος, οι έμποροι βάζουν συχνά στο στόχαστρο μετανάστες και πρόσφυγες σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, ενώ οι περισσότεροι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, στηρίζονται στη βοήθεια των διακινητών προκειμένου να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πρεσβεύει ότι όλα τα παιδιά είτε πρόκειται για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, είτε για παιδιά ελληνικής ή άλλης καταγωγής που βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν απομακρυνθεί από τους βιολογικούς τους γονείς λόγω κακοποίησης παραμέλησης ή εμπορίας θα έχουν όχι μόνο στέγη και τροφή, αλλά ολιστική υποστήριξη, πραγματική φροντίδα και νέες ευκαιρίες στη ζωή τους. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο μέσα από την υλοποίηση ποιοτικών δράσεων, ώστε να προλαμβάνονται τα περιστατικά φυγών παιδιών από χώρους φιλοξενίας τα οποία κατόπιν γίνονται εύκολη λεία στα χέρια εμπόρων και διακινητών», καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων