Παιδιά πρόσφυγες παίζουν και μαθαίνουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παιδιά πρόσφυγες παίζουν και μαθαίνουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
"Ναι στα φρούτα τα λαχανικά, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όχι στις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη όπως είναι τα burgers, τα hot dogs, τα σουβλάκια ή ο γύρος, οι τηγανητές πατάτες, τα chips, κράκερς, γαριδάκια, αναψυκτικά". Αυτό είναι το μήνυμα που θα δώσει σε προσφυγόπουλα η διαιτολόγος - διατροφολόγος Βαλασία Τοκμακίδου, σε εκδήλωση με θέμα το «REACT κάτι μαγειρεύει», που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, από το πρόγραμμα REACT του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση των προσφύγων σε θέματα υγιεινής διατροφής. Οι μικροί ωφελούμενοι του προγράμματος REACT θα γίνουν οι "σεφ" της βραδιάς και θα μαγειρέψουν υγιεινά σνακ υπό την επίβλεψη του σεφ Νίκου Στεφανίδη.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή μέσα από το παιχνίδι και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της από την κ. Τοκμακίδου.
"Οι διατροφικές συστάσεις αφορούν παιδιά και ενήλικες και στην εκδήλωση θα υπάρχει μετάφραση για να καταλαβαίνουν τα παιδιά πρόσφυγες. Θα αναλύσω τη Διατροφική Πυραμίδα επεξηγώντας τα επίπεδα της και δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα κατανάλωσης σημαντικών ομάδων τροφίμων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, θα αναφερθώ στις ανθυγιεινές τροφές καθώς στους λόγους αποφυγής της κατανάλωσής τους. Τέτοιες τροφές είναι αυτές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά , αλάτι και ζάχαρη όπως είναι τα burgers,  τα hot dogs, τα σουβλάκια ή ο γύρος, οι τηγανητές πατάτες, τα chips, τα κράκερς, τα γαριδάκια και αναψυκτικά. Αυτά καλό θα ήταν να αποφεύγονται, γιατί η συστηματική κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διάφορα νοσήματα όπως καρδιαγγειακά, υψηλή χοληστερίνη, υπέρταση καθώς και σε κακή ποιότητα ζωής. Τέλος, θα προταθούν κάποιες ημερήσιες επιλογές γευμάτων με απώτερο σκοπό την ένταξη αυτών των τροφίμων στο καθημερινό διαιτολόγιο των προσφύγων" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Τοκμακίδου.
ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων