Έργα 10,15 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων και δημόσιων υποδομών Υγείας στη Δυτική Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έργα 10,15 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων και δημόσιων υποδομών Υγείας στη Δυτική Ελλάδα

Με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και με συνολικό προϋπολογισμό 10.152.000 ευρώ, προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων που μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουν «θεαματική μείωση στις δαπάνες τους για ενέργεια και εξοικονόμηση της τάξης μέχρι 40%»
Στην τελική φάση υλοποίησή του μπαίνει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και δημόσιων υποδομών Υγείας στη Δυτική Ελλάδα.

Με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και με συνολικό προϋπολογισμό 10.152.000 ευρώ, προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων που μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουν «θεαματική μείωση στις δαπάνες τους για ενέργεια και εξοικονόμηση της τάξης μέχρι 40%», αναφέρει σε ανακοινωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Ειδικότερα, τα τέσσερα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020» είναι:
Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων A,B,C και M του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με προϋπολογισμό 6.433.000 ευρώ.
Ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με προϋπολογισμό 1.545.000 ευρώ.
Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας - Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, με προϋπολογισμό 1.765.000 ευρώ.
Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στη Βότση 9, στο Αγρίνιο, με προϋπολογισμό 408.000 ευρώ.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι παρεμβάσεις στα κτίρια, εκτός από τις απαραίτητες βελτιώσεις στη θερμομόνωση για τη μείωση των θερμικών απωλειών, περιλαμβάνουν και σημαντικές παρεμβάσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα και στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, αλλά ακόμα και στην παραγωγή ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.
«Εργαζόμαστε για να εφαρμοστούν αντίστοιχα προγράμματα σε όλες τις υγειονομικές μονάδες στη χώρα. Είμαστε εδώ για να εξοικονομούμε πόρους από οπουδήποτε είναι δυνατόν και να τους κατευθύνουμε σε άλλες επείγουσες ανάγκες του συστήματος», τόνισε ο κ. Πολάκης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων