Με πλαστά πτυχία 200 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με πλαστά πτυχία 200 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ

Διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ), κατά τον έλεγχο που έγινε και είναι υποχρεωτικός με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία
Συνολικά 200 εργαζόμενοι σε διοικητικές υπηρεσίες νοσοκομείων, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακές Μονάδες, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ), κατά τον έλεγχο που έγινε και είναι υποχρεωτικός με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.


Αυτό αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι τα πτυχία όλων των υπηρετούντων υπαλλήλων διασταυρώθηκαν με τις σχολές που εκδόθηκαν. Όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους. Μάλιστα σε απολυμένους με πλαστά δικαιολογητικά δεν καταβάλλονται οι συντάξεις, παρ’ ότι διαθέτουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, ο έλεγχος των πτυχίων είναι υποχρεωτικός και γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους υπαλλήλους και τους νεοδιοριζόμενους. Ασφαλώς και σωστά όσοι προσκόμισαν πλαστά πτυχία υπέστησαν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Όμως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί " προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν το μισθό από το Δημόσιο. Μάλιστα οι 100 εξ αυτών έφεραν επιπλέον πτυχία μετά την πρόσληψή τους ανώτερης κατηγορίας. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης".

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία τονίζει πως "είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του νόμου. Διοικητικές κυρώσεις και μάλιστα αυστηρότατες, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων