Η παγκόσμια έλλειψη ινσουλίνης μπορεί να επηρεάσει 40 εκατ. πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η παγκόσμια έλλειψη ινσουλίνης μπορεί να επηρεάσει 40 εκατ. πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2

Όλο και περισσότεροι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2--ο οποίος συνδέεται με την παχυσαρκία-- διαγιγνώσκονται παγκοσμίως αλλά δεν χρειάζονται όλοι ινσουλίνη, όπως χρειάζονται απαραιτήτως οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1
Περίπου 40 εκατομμύρια πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 που θα χρειαστούν ινσουλίνη μέσα στην επόμενη 12ετία δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet Diabetes and Endocrinology. 


Όλο και περισσότεροι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2--ο οποίος συνδέεται με την παχυσαρκία-- διαγιγνώσκονται παγκοσμίως αλλά δεν χρειάζονται όλοι ινσουλίνη, όπως χρειάζονται απαραιτήτως οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1, μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet Diabetes and Endocrinology δείχνει ότι 79 εκατομμύρια πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 θα χρειαστούν μέχρι το 2030 ινσουλίνη και ότι οι μισοί από αυτούς δεν θα μπορούν να την προμηθευτούν. Σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ινσουλίνη δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακο. 

"Αυτές οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι τα σημερινά επίπεδα στην πρόσβαση στην ινσουλίνη είναι απολύτως ανεπαρκή σε σχέση με τις προβλεπόμενες ανάγκες, ειδικά στην Αφρική και την Ασία, και θα πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση", λέει ο δρ Σανζάι Μπασού του πανεπιστημίου Stanford, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι ανάγκες για ινσουλίνη θα αυξηθούν κατά 20% μέσα στα επόμενα 13 χρόνια. Το φάρμακο αυτό μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως η τύφλωση, ο ακρωτηριασμός, η νεφρική ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων