Καταγγελία για την χειροδικία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εις βάρος Εργαζομένης- | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταγγελία για την χειροδικία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εις βάρος Εργαζομένης-

την ώρα που η εργαζομένη συνομιλούσε με τη Γραμματέα του προκειμένου να ενημερωθεί για το αίτημά της, ο Διοικητής αντιλαμβανόμενος την παρουσία της, αμέσως και εντελώς αναίτια επιτέθηκε σε αυτήν
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας μετά από την αναίτια χειροδικία σε εργαζόμενη του νοσοκομείου από τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα στην επιστολή πρός τον Υπουργό γράφει:
   
Κύριε Υπουργέ, 
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 11 στις 26-10-2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να καταγγείλει και να καταδικάσει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση - χειροδικία του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεόδωρου Ρεβενάκη εις βάρος εργαζόμενης στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 
 Ειδικότερα την Δευτέρα 22/10/2018 κατά το πρωινό ωράριο 07:00-15:00, υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείαςεπισκέφτηκε το γραφείο του Διοικητή προκειμένου να αιτηθεί ραντεβού από την Γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακήαντιμετώπισή της.
  Σημειωτέων ότι πριν από μία εβδομάδα, η ανωτέρω υπάλληλος επισκέφθηκε τον Αν. Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε ενώπιών του τα προβλήματα που την απασχολούν.  Μάλιστα ο κ. Αν. Διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με παρέμβασή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς.
 Προφανώς αυτή η παρέμβαση του Αν. Διοικητή για την επίλυση ενός δίκαιου αιτήματος μιας εργαζομένης του Νοσοκομείου προκάλεσε την οργή του κ. Ρεβενάκη. 
 Έτσι, την ώρα που η εργαζομένη συνομιλούσε με τη Γραμματέα του προκειμένου να ενημερωθεί για το αίτημά της, ο Διοικητής αντιλαμβανόμενος την παρουσία της, αμέσως και εντελώς  αναίτια επιτέθηκε σε αυτήν απωθώντας την βίαια και χειροδικώντας εις βάρος της.

 Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση της επίθεσης με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να μεταφερθεί υποβασταζόμενη στα Επείγοντα Περιστατικά, όπου και διαπιστώθηκε ο τραυματισμός της (κάκωση ΔΕ ώμου) τέθηκε ανάρτηση, δόθηκε αναλγητική αγωγή και της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια (3) ημερών.
 Κατόπιν τούτων η  εργαζόμενη υπέβαλλε μήνυση εις βάρος του Διοικητή  ο οποίος  συνελήφθη και κρατήθηκε 5 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση  του Κιλκίς. 
 Με αφορμή το προαναφερθέν επεισόδιο, θέλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό  χώρο  με  τη δέουσα ευσυνειδησία, όμως απαιτούμε άμεσα από τους υπευθύνους όπως διαφυλάξουν τη σωματική μας ακεραιότητα και την προστασία των δικαιωμάτων μας εντός των χώρων εργασίας μας.
Είχαμε επισημάνει εγκαίρως στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ αλλά και στον Υπουργό Υγείας την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του Διοικητή, ο οποίος σημειωτέων είναι και ψυχολόγος, προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.  
Εξάλλου είναι νωπό ακόμη το περιστατικό της προηγούμενη  απρόκλητης και αναίτιας επίθεσης με απαξιωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων του νοσοκομείου μας.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα!!!
Άλλωστε η πορεία και αξία του καθενός είναι καταγεγραμμένη και κρίνεται από την τοπική κοινωνία αλλά και την προϊστάμενη αρχή.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις 01-02-2018 έγινε η «αμοιβαία» μετάθεση   Διοικητών των Νοσοκομείων Κιλκίς και Θεαγένειου Θεσσαλονίκης.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Κύριε Υπουργέ,
 Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας,  παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα  του ζητήματος,  επαναφέροντας  στην τάξη τον κ. Ρεβενάκη ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον θεσμό του Διοικητή αλλά ούτε και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πρέπει να δύνανται να συνεχίσουν απρόσκοπτα το λειτούργημα τους, μακριά από φαινόμενα ξυλοδαρμών, προπηλακισμών,  εκφοβισμού, απειλών και διώξεων.
Κατόπιν τούτων λοιπόν καθίσταται προφανές ότι απαιτείται η άμεση παρέμβασή σας   πριν θρηνήσουμε στην κυριολεξία θύματα. 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».           
  Υ.Γ. : Έγινε αναγγελία εργατικού ατυχήματος στις αρμόδιες αρχές;                                                      

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων