Τερατογένεση από την έλλειψη σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τερατογένεση από την έλλειψη σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ

Δείχνει την τερατογένεση που δημιουργήθηκε από την έλλειψη κάθε σχεδιασμού στην Δομή της Πρωτοβάθμιας Υγείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789
ΑΘΗΝΑ 06/11/2018

Η Τερατογένεση

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τον αριθμό των αξονικών Τομογραφιών που είναι 1.173.750 , με αύξηση 120.000 εξετάσεις το 2018 και τον αριθμό των Μαγνητικών Τομογραφιών 736.000, με αύξηση 185.000 το 2018 .
Δείχνει την τερατογένεση που δημιουργήθηκε από την έλλειψη κάθε σχεδιασμού στην Δομή της Πρωτοβάθμιας Υγείας . Χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια , χωρίς καμμία φραγή και όριο , οι Όμιλοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά του Νόμου με αποτέλεσμα την πέραν κάθε λογικής ανάπτυξη υποκαταστημάτων ( Υπάρχει Όμιλος που πλησιάζει τα 100 υποκαταστήματα πρωτοφανές νούμερο στον Ευρωπαϊκό Χώρο).

Το κάθε υποκατάστημα αυτονόητα συνεπάγεται και την αντίστοιχη προκλητή ζήτηση εξετάσεων γιατί επίσης αυτονοήτως ο επιχειρηματίας δεν επενδύει ένα σεβαστό ποσό χωρίς το προσδοκώμενο επιχειρηματικό κέρδος . Κέρδος , όμως , που προέρχεται αποκλειστικά από το Δημόσιο Ταμείο του ΕΟΠΥΥ. Τώρα πια βλέπουμε αυτό το ΤΕΡΑΣ να απειλεί να κατασπαράξει ό,τι υγιές έχει μείνει σ΄αυτόν τον τόπο , τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς αλλά και την Ελληνική κοινωνία συνολικά , στην περίπτωση που επιτύχει τον στόχο του , που είναι η μονοπωλιακή εκμετάλλευση της υγείας .

Η πρόταση που συζητείται για Πλαφόν στον αριθμό των εκτελούμενων αξονικών & μαγνητικών εξετάσεων είναι η παλαιά επιτυχημένη συνταγή του τέως ΙΚΑ , που μ΄όλες τις πιθανές ανεπάρκειές του , είχε υπό πλήρη έλεγχο την κατανάλωση CT & MRI εξετάσεων που αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού , πράγμα που τώρα έχει ξεφύγει ολοσχερώς .

Άλλη εναλλακτική για να ξεφουσκώσει το μπαλόνι των εξετάσεων αποτελεί η Γερμανική συνταγή . Σ΄αυτή την εξίσου αποτελεσματική πρόταση ο ΕΟΠΥΥ κάνει σύμβαση με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων σε κάθε όμιλο (3-4 maximum ) και αφήνει τον επιχειρηματία ελεύθερο να ιδρύση όσα υποκαταστήματα θέλει αλλά όχι εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων γιατρών . Η ΠΕΕΑ φρονεί ότι μία από τις δύο λύσεις πρέπει πάραυτα να νομοθετηθεί όσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια παρέμβασης .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων