Προς επίλυση βαίνουν προβλήματα που αφορούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πάσχουν ή είναι γονείς παιδιών με Διαβήτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προς επίλυση βαίνουν προβλήματα που αφορούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πάσχουν ή είναι γονείς παιδιών με Διαβήτη

Σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών

Σακχαρώδης Διαβήτης και Ένοπλες Δυνάμεις


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 15.11.2018 η συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας.


Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός μας ενημέρωσε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών, με ποσοστό αναπηρίας 50%, θα δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους. Με τη διάταξη αυτή αντιμετωπίζεται ουσιαστικά μία μακροχρόνια άνιση μεταχείριση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τους πολιτικούς υπαλλήλους.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα αντιμετωπιστεί και ένα φλέγον ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, αν κατά τη διάρκεια της θητείας τους εμφάνιζαν σακχαρώδη διαβήτη μέχρι πρότινος οδηγούνταν σε απόλυση. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται οι άνθρωποι αυτοί να περνούν από Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν είναι ικανοί είτε για υπηρεσία εδάφους, είτε για υπηρεσία γραφείου ή για ελαφριά υπηρεσία.

Επιπλέον, σε Υπουργική Απόφαση που δρομολογείται να κατατεθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, θα προβλέπεται η απαλλαγή από τις βάρδιες των στρατιωτικών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Παράλληλα, στο θέμα των μεταθέσεων των στρατιωτικών που είτε πάσχουν οι ίδιοι από Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εξήγησε στον Αναπληρωτή Υπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί. Ο κ. Ρήγας δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα ώστε οι στρατιωτικοί αυτοί να παίρνουν μετάθεση μόνο σε περιοχές όπου υπάρχει Διαβητολογικό Κέντρο ή Ιατρείο, ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται και ο χρόνος που θα μεσολαβεί πριν από την κάθε μετάθεση. Όλα αυτά θα ενταχθούν σε σχετική Υπουργική Απόφαση που θα κατατεθεί για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών.



Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει την ικανοποίησή της σχετικά με την έκβαση της συνάντησης, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Στη συνάντηση από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γιώργος Μπαλάφας και ο Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Θωμάς Ψαρρής, ενώ από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας, κ. Μαρία Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ), μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Ελένη Μπαρμπαλιά και ο Ταμίας του ΣΥΝΕΔ, κ. Ιορδάνης Θωμαΐδης.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων