ΑΛΑΛΟΥΜ! Νέα ημερομηνία για την προκήρυξη των 1200 θέσεων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΑΛΑΛΟΥΜ! Νέα ημερομηνία για την προκήρυξη των 1200 θέσεων

Ενώ όλοι αναμέναμε την έκδοση της προκήρυξης μέχρι την ημερομηνία αυτή, έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι στον νόμο 4582/18 άρθρο 79 έγινε νέα μετακίνηση της ημερομηνίας στις 21-12-2018.
Φαίνεται ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Υπ. υγείας σχετικά με την προκήρυξη των 1200 θέσεων που αντιστοιχούν στο επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στην υγεία, το οδηγούν σε συνεχείς μεταθέσεις της ημερομηνίας έκδοσης της προκήρυξης.



Έτσι ενώ αρχικά με το νόμο 4551/18 άρθρο 16 όρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση της προκήρυξης τις 30-10-2018, στην βουλή κατέθεσε τροπολογία που πρόβλεπε την μετάθεσή της στις 14-12-2018. Ενώ όλοι αναμέναμε την έκδοση της προκήρυξης μέχρι την ημερομηνία αυτή, έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι στον νόμο 4582/18 άρθρο 79 έγινε νέα μετακίνηση της ημερομηνίας στις 21-12-2018.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τις αναφορές που έκανε ο υπ. Υγείας στην πρόσφατη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ για δυσκολίες που αντιμετώπισε το Υπουργείο από το ΑΣΕΠ (και πιθανόν αντιμετωπίζει ακόμα) σχετικά με το ύψος της μοριοδότησης, είναι εύλογο να δημιουργούνται ερωτηματικά για το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης.

Ίσως το Υπουργείο στο όνομα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων, πέρα από την ομηρία που έχει βάλλει το επικουρικό προσωπικό, έχει αποφασίσει να του «σπάσει και τα νεύρα».

Συνεχίζουμε να επιμένουμε ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι η μοναδική λύση του προβλήματος είναι η μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η κατάργηση πλέον του θεσμού των συμβασιούχων. Όσοι καλλιεργούν αυταπάτες μέσα στις γραμμές των συμβασιούχων, υπηρετούν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προσφέρουν κακές υπηρεσίες σε αυτούς τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, παρότι δεν το ευχόμαστε, ότι σύντομα όλοι αυτοί θα χρειαστεί να κληθούν να απολογηθούν για την προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργούν μέσα στις γραμμές των συμβασιούχων.

ygeionomikoi.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων