Θ.Γιάνναρος: Χωρίς νοσηλεύτρια το γαστρεντερολογικό τμήμα του "Ελπίς" | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θ.Γιάνναρος: Χωρίς νοσηλεύτρια το γαστρεντερολογικό τμήμα του "Ελπίς"

Το εν λόγω εργαστήριο ήταν μεταξύ των τμημάτων του νοσοκομείου που είχαν εξοπλιστεί με μηχανήματα από δωρεές από το εξωτερικό.
Για αποδόμηση του γαστρεντερολογικού εργαστηρίου του "Ελπίς" κάνει λόγο ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου και μέλος του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Γιάνναρος. Όπως αναφέρει, η μοναδική και άκρως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, χωρίς την οποία το εργαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, μετατέθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, με σκοπό να αντικατασταθεί στο μέλλον. 

Όμως, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του "Ελπίς", επειδή στο συγκεκριμένο εργαστήριο πραγματοποιούνται διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις, κατά τις οποίες ενδοσκόπια εισέρχονται σε κοιλότητες του οργανισμού και εισχωρούν σε μεγάλο βάθος, δεν είναι τόσο απλό για μία ανειδίκευτη στο συγκεκριμένο τομέα νοσηλεύτρια να ανταπεξέλθει με ασφάλεια.
Το εν λόγω εργαστήριο ήταν μεταξύ των τμημάτων του νοσοκομείου που είχαν εξοπλιστεί με μηχανήματα από δωρεές από το εξωτερικό.
"Διεθνείς οργανώσεις στην Γερμανικά, την Αυστρία και αλλού είχαν βοηθήσει στη "Μάχη του Ελπίς", όπως συνήθιζαν να περιγράφουν τον αγώνα αυτού του νοσοκομείου, συγκεντρώνοντας χρήματα για φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και νοσοκομειακό υλικό, που έφθασαν στην Ελλάδα κάθε βδομάδα. Ένα από τα τμήματα του "Ελπίς", που βοηθήθηκε σημαντικά με μηχανήματα από ξένους φίλους του, ήταν το γαστρεντερολογικό εργαστήριο. Αλλά κάποιοι αποφάσισαν να το αποδομήσουν και να το φέρουν σιγά σιγά στην κατάσταση που ευρίσκετο πριν το 2010" τονίζει ο κ. Γιάνναρος.
"Οφείλω να προειδοποιήσω τους υπογράφοντες τη συγκεκριμένη μετακίνηση της νοσηλεύτριας από το γαστρεντερολογικό εργαστήριο, πως θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον" συμπληρώνει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων