Ανακαλείται παγωτό ως επικίνδυνο από τον ΕΦΕΤ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανακαλείται παγωτό ως επικίνδυνο από τον ΕΦΕΤ

Πρόκειται για παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού, Ολλανδικής προέλευσης, με εμπορική ονομασία “Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate”
Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλείται παγωτό γιατί ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη, περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη).
Το παγωτό που αποσύρει ο ΕΦΕΤ είναι το Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate.


Πρόκειται για παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού, Ολλανδικής προέλευσης, με εμπορική ονομασία “Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate”, σε συσκευασία των 100g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μετά την του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων