Έχουν φύγει οι γιατροί από το νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έχουν φύγει οι γιατροί από το νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

"Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός.
Από τους 35 γιατρούς που ήταν στο νοσοκομείο Σαντορίνης όταν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, πλέον έχουν μείνει μόλις 25 σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων, υπάρχουν μόνο ένας γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.


"Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός. Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός ιατρός. Άρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν αιμορροΐδες! Οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας Αναισθησιολόγος ιατρός, κανένας χειρουργός, κανένας νεφρολόγος. Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο νοσοκομείο. Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας", υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων