“Στέγνωσαν” τους Έλληνες οι φόροι – Αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

“Στέγνωσαν” τους Έλληνες οι φόροι – Αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Νοέμβριο κατά 857 εκατομμύρια ευρώ

Οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν και τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των απλήρωτων φόρων.

Αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Νοέμβριο κατά 857 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 801,2 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Αυτό προκύπτει από τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατομμύρια ευρώ, από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατομμύρια ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 1.188,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1.138,5 εκατομμύρια ευρώ οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 454,6 εκατομμύρια ευρώ,από φόρους στην περιουσία κατά 172,2 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 255,2 εκατομμύρια ευρώ και από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 86 εκατομμύρια ευρώ.

NEWSIT NEWSROOM

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων