12 συμβουλές από την Google για καλή ψυχική υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

12 συμβουλές από την Google για καλή ψυχική υγεία

Μία από αυτές είναι η νέα πρωτοβουλία «Ψηφιακής Ευηµερίας» της Google, που µε τη βοήθεια µιας οµάδας ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, εκπαιδευτικών και γιατρών κυκλοφόρησε µια σειρά βίντεο «Digital Wellbeing» στην πλατφόρµα ψηφιακών δεξιοτήτων της (g.co/ GreekTourism).
Τα πολλαπλά tabs, οι δεκάδες ειδοποιήσεις από εφαρµογές, τα likes και τα e-mails που φτάνουν ασταµάτητα στα κινητά µας έχουν µετατρέψει σε τεράστια πρόκληση τη διατήρηση µιας ισορροπίας ανάµεσα στον ψηφιακό και τον πραγµατικό κόσµο. Καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες νιώθουν την ανάγκη να αντισταθούν στους περισπασµούς ή και να «αποσυνδεθούν», µια σειρά από εργαλεία ελέγχου του χρόνου που περνάµε µπροστά στην οθόνη και καµπάνιες «ψηφιακής απεξάρτησης» κάνουν την εµφάνισή τους.



Μία από αυτές είναι η νέα πρωτοβουλία «Ψηφιακής Ευηµερίας» της Google, που µε τη βοήθεια µιας οµάδας ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, εκπαιδευτικών και γιατρών κυκλοφόρησε µια σειρά βίντεο «Digital Wellbeing» στην πλατφόρµα ψηφιακών δεξιοτήτων της (g.co/ GreekTourism). To «Εθνος της Κυριακής» σε συνεργασία µε την Google Ελλάδας σας παρουσιάζει τη «δίαιτα» που προτείνει ο τεχνολογικός κολοσσός στους χρήστες για καλύτερη ψηφιακή «υγεία», αλλά και µερικές ειδικές συµβουλές προς τους γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

Tips για ψηφιακή ευημερία

Μειώστε, οργανώστε, προσαρµόστε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σας. ∆ηµοφιλείς εφαρµογές, όπως το Gmail και το YouTube και το λειτουργικό σύστηµα Android, παρέχουν µεγάλες δυνατότητες προσαρµογής των ρυθµίσεων ειδοποιήσεων.
Χρησιµοποιήστε τα νέα «θετικά» ψηφιακά εργαλεία των εταιρειών τεχνολογίας. Για παράδειγµα, η λειτουργία «Wind Down» θέτει το smartphone στην κλίµακα του γκρι όταν καθορίζετε µια ώρα στην οποία θέλετε να πάτε για ύπνο.
Ενεργοποιήστε στο κινητό σας τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε». Η λειτουργία αυτή αποκλείει όλες τις ειδοποιήσεις και δεν επιτρέπει να σας διακόπτουν. Ωστόσο, µπορείτε να ορίσετε εξαιρέσεις. ∆ηλαδή, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Μην ενοχλείτε», αλλά να υπάρχει η δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση ανάγκης.
Τοποθετήστε τα εργαλεία που χρησιµοποιείτε µόνο στην αρχική οθόνη του κινητού. Ετσι, συγκεντρώνετε εκεί ό,τι είναι απαραίτητο και µετακινείτε στη δεύτερη ή τρίτη οθόνη της συσκευής εφαρµογές που µπορούν να σας απορροφήσουν.
Να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού. Ετσι, θα έχετε διαφορετικά ερεθίσµατα.
∆ιατηρήστε απόσταση από το κινητό σας τηλέφωνο. Ξεκινήσετε και τελειώστε την ηµέρα χωρίς το smartphone σας. Φορτίστε το έξω από το υπνοδωµάτιό σας στη διάρκεια της νύχτας.
Στη δουλειά καθιερώστε τις συσκέψεις χωρίς συσκευές. Με την απαγόρευση της χρήσης συσκευών στη διάρκεια συσκέψεων µειώνονται οι περισπασµοί και γίνεται µια συνειδητή επιλογή όταν οι άνθρωποι είναι µαζί να µην ασχολούνται µε τις συσκευές τους.
Αλλο smartphone για τη δουλειά και άλλο για την προσωπική ζωή. Οταν είστε στη δουλειά, µπορεί να βάζετε στο αθόρυβο ή να απενεργοποιείτε την προσωπική σας συσκευή για να επικεντρώνεστε πλήρως στην εργασία σας. Οταν φεύγετε από το γραφείο, κλείστε εντελώς το τηλέφωνο της δουλειάς.
Για πλήρη συγκέντρωση απενεργοποιήστε τις συσκευές σας. Αν θέλετε να εργαστείτε πραγµατικά και να είστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσµατικοί στην εργασία σας, πρέπει να είστε απόλυτα επικεντρωµένοι σε αυτή. Απενεργοποιήστε τις συσκευές σας ή αφήστε τες σε άλλο δωµάτιο.
Προγραµµατίστε τον χρόνο κατά τον οποίον ασχολείστε µε τα e-mails σας. Ο προγραµµατισµός τού πότε διαβάζετε και απαντάτε στα µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου βοηθά στην ελαχιστοποίηση του αριθµού των ειδοποιήσεων και των περισπασµών που έχετε στο γραφείο.
Μειώστε τα e-mails που στέλνετε. Ετσι θα µειώσετε και τα µηνύµατα που λαµβάνετε. Επιπλέον, αντί απλώς να στέλνετε e-mails χωρίς σκέψη, ίσως είναι καλύτερα να αναλογιστείτε αν υπάρχουν άλλοι τρόποι µε τους οποίους µπορείτε να λάβετε τις πληροφορίες που αναζητάτε.
Προσπαθήστε να έχετε συζητήσεις πρόσωπο µε πρόσωπο. Αν το συγκεκριµένο άτοµο νιώθει ότι η προσοχή σας διασπάται, θα έχει την αίσθηση ότι δεν είναι ιδιαίτερα σηµαντικό για εσάς. Νιώθουµε ο ένας τον άλλο πολύ περισσότερο όταν η παρουσία µας είναι πλήρης, όταν πραγµατικά «ζούµε» αυτήν την επικοινωνία που έχουµε µεταξύ µας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων