Αδιαφορία αρμοδίων για τους ρευματοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

19/2/19

Αδιαφορία αρμοδίων για τους ρευματοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.Με την πλήρη αδιαφορία και την παντελή έλλειψη συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμοδίων βρίσκονται αντιμέτωποι οι ρευματοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι ασθενείς αυτοί που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από τη Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενημερώνονται τηλεφωνικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μεταβούν για τη θεραπεία και τις εξετάσεις τους στην Κλινική του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, ύστερα από την αποχώρηση του μοναδικού ρευματολόγου, για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς, η Διοίκηση αδιαφορεί για το γεγονός πως πολλοί από τους ασθενείς αυτούς ενδεχομένως δεν έχουν τα μέσα να μεταβούν 300 τουλάχιστον χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να προσέλθουν σε μια κλινική, η οποία δεν είναι καν ενήμερη για το νέο όγκο ασθενών που καλείται να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει.
Την ίδια αδιαφορία επιδεικνύει και η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Υγείας, που παρά την από 5/02/2019 επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία μας, παραμένουν κυριολεκτικά άφαντοι σε όλες μας τις κρούσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δια στόματος του ίδιου του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, εντός του επόμενου διμήνου δεν προβλέπεται η πλήρωση της θέσης ρευματολόγου. Θεωρούμε, επομένως, απαράδεκτη την μακρά καθυστέρηση εκκίνησης των απαραίτητων διαδικασιών, δεδομένου ότι όλοι γνώριζαν τις προθέσεις του Επιμελητή της Ρευματολογικής να αποχωρήσει και ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την άμεση κάλυψη της σχετικής θέσης. Αντί της έγκαιρης διευθέτησης του ζητήματος, οι ασθενείς αναγκάζονται να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.
Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και δίχως περιορισμούς πρόσβασης όλων των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας οφείλει να αποτελεί βασική προτεραιότητα ενός Κράτους. Κάθε εμπόδιο ανάμεσα στους πολίτες και στο δικαίωμα στην υγεία πρέπει να αίρεται άμεσα, δίχως χρονοτριβή και πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ασθενών.

Αυτή λοιπόν η αδιαφορία και η απραγία των υπευθύνων όλους αυτούς τους μήνες έχει οδηγήσει σε μια εξευτελιστική για χιλιάδες ασθενείς κατάσταση, την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν καταδικάζει απερίφραστα, απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Αδιαφορία αρμοδίων για τους ρευματοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.