Ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό Υγείας, οι ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

12/2/19

Ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό Υγείας, οι ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο

Ο ΙΣΑ με επιστολή του, στον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, ζητά για άλλη μία φορά, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υφίσταται η δυνατότητα, ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απέστειλε επιστολή, στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με την οποία ζητά από τον Υπουργό, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα, σε γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο.
«Επανερχόμεθα για μία ακόμη φορά σε ένα κρίσιμο για τους ιατρούς θέμα, ιδιαίτερα τα έτη αυτά της οικονομικής κρίσης: τη δυνατότητα ιατρών διαφορετικής ειδικότητας, για την οποία από τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, να διατηρούν κοινό ιατρείο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.
Όπως τονίζεται ειδικά οι νέοι ιατροί παρεμποδίζονται υπέρμετρα στη δυνατότητά τους να ασκήσουν το επάγγελμα αφού υποχρεώνονται να συστήσουν χωριστά ιατρεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δαπάνες λειτουργίας τους.
«Ζητούμε για μία ακόμη φορά να προβείτε σε σαφή νομοθετική ρύθμιση, όπως κατ΄ επανάληψη έχετε προφορικά δεσμευτεί, -με πλέον πρόσφατη αυτή της συνάντησής σας με το ΔΣ του ΙΣΑ στις 31/10/18 -ώστε να δύνανται και γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο, εφόσον για την άσκηση των ειδικοτήτων αυτών απαιτείται ο αυτός εξοπλισμός και υπό την προϋπόθεση ότι θα δέχονται τους ασθενείς τους σε προκαθορισμένες διαφορετικές ώρες» ,καταλήγει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό Υγείας, οι ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων να διατηρούν κοινό ιατρείο Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.